El cicle «2001» portarà divendres a Castellnou de Bages Jordi Pigem i Bikimel

El filòsof pronunciarà "El paisatge com a reflex de país" i l'artista explicarà la seva experiència al Centre d'Art i Natura de Farrera i interpretarà alguna peça

El filòsof Jordi Pigem serà divendres a Castellnou
El filòsof Jordi Pigem serà divendres a Castellnou | Ramon Estany
Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:06h
Després de la primera sessió amb el catedràtic en geografia humana Joan Nogué i l'artista Perejaume, el proper divendres 8 de novembre a 2/4 de 8 del vespre se celebrarà a Castellnou de Bages la segona jornada del cicle dedicat a 2001, el paisatge que som, també a l'Església de Sant Andreu, en el marc de la vinculació del municipi amb la pel·lícula de Kubrick.

El cicle continua amb l'esquema d'una introducció per part d'un especialista i una intervenció artística. En aquest cas, el filòsof Jordi Pigem farà una xerrada amb el títol El paisatge com a reflex de país, mentre que la cantautora Bikimel explicarà la seva experiència al projecte del Centre d'Art i Natura de Farrera del què en va sorgir el disc Farrera Can.sons DO i en cantarà algunes de les peces.

Els organitzadors apunten que ja en la primera sessió es parlava de l'excessiva cosificació de la nostra relació amb el paisatge. Consideren que això també passa amb la ciència i l'ecologisme, fonamentat en dades -quan s'acabarà el petroli, quan s'acabarà el gel, quan moriran les glaceres- i molt poc en un canvi d'actitud integratiu amb la natura. Així, la sessió convidarà a recuperar la saviesa de la terra en el procés que viu la comunitat, doncs tal i com assenyala Jordi Pigem, si es vol transformar allò que tenim, "hem de fer un país diferent" i, probablement, "aprendre a viure millor amb menys".

La idea de la integració en el paisatge es podrà relacionar seguidament amb el procés creatiu que va portar a la cantautora Bikimel a publicar el disc Farrera Can.sons DO, arran d'una estada a les valls de l'Alt Pirineu català. L'acte es clourà amb un petit concert de la cantant resident a la Seu d'Urgell en l'entorn sempre càlid i recollit de l'Església de Sant Andreu i un tast de vins de la comarca. L'acte començarà a les 19:30 hores i és amb entrada gratuïta.

El cicle es clourà en divendres 13 de desembre amb la participació del Doctor en biologia Josep Maria Mallarach i l'artista plàstica resident a Manresa Lourdes Fisa.