Òmnium Bages lliura divendres el Premi Bages de Cultura i els Premis Lacetània

Enguany, el doctor Lluís Guerrero rebrà el Premi Bages de Cultura

Redacció
26 de novembre del 2009
L’acte de lliurament del premi Bages de Cultura i Premis Lacetània tindrà lloc demà divendres 27 de novembre, a dos quarts de nou del vespre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. Enguany el guardonat serà el doctor Lluís Guerrero Sala, que rebrà una obra de l’artista Josep Barés. Pel que fa al Premis Lacetània, en aquesta 27a edició, el cartell està format per 9 premis, en els quals hi participen una cinquantena de treballs.

La glossa sobre la figura del Premi Bages de Cultura anirà a càrrec de la Sra. Maria Àngels Clotet i Miró, doctora en dret i professora associada de Dret Internacional Públic de la Universitat Pompeu Fabra.

Durant l’acte, Jordi "Jet" Serra interpretarà la cançó "Dóna’m l’alegria d’anar a dormir trist", guanyadora del premi Sibelius de Cantautors 2008, i l’Orfeó Manresà, l’obra "Obrim camins a dins l’afrau", de Joan Vilamala i Terricabras, guanyadora del premi Fundació Orfeó Manresà 2008.

Aquest any el cartell dels Lacetània està format per 9 premis, Es convoquen conjuntament amb l’Associació de Gent Gran Jacint Carrió, el Centre d'Estudis del Bages, el Centre Excursionista de la Comarca de Bages, el Col·legi de Doctors i Llicenciats del Bages, la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Fundació Orfeó Manresà, Regió7 i Sibelius, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, la Caixa de Catalunya i la Família Esteve.

Premi Bages de Cultura 2009
Lluís Guerrero i Sala (Cervera, 1950)
Cursa la carrera de Medicina i Cirurgia a Saragossa i s’especialitza en Angiologia i Cirurgia vascular. Després de passar per Madrid, on fa cirurgia vascular experimental, treballa a Saragossa, Berga i Barcelona, a l’hospital de Sant Pau i a la Clínica de la Sagrada Família, fins que l’any 1980 s’instal·la a Manresa.

Antropòleg, expert en Paleopatologia, ha participat en nombrosos congressos i ha estat membre de la junta del Centre d’Estudis del Bages, vicepresident dels Amics de l’Art Romànic del Bages, membre de la Institució Catalana d’Història Natural, soci fundador de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya i de l’Associació Catalana de Paleopatologia i de la Unió Catalana de Metges Escriptors. Col•laborador del Servei d’Arqueologia de la Generalitat, ha dirigit moltes excavacions oficials pel Solsonès, Berguedà, Bages, Osona, Alt Urgell, etc.

Té més d’un centenar de monografies especialitzades i ha estat l’editor i coordinador de tretze llibres publicats a Manresa des del 1994, entre els quals Simeó Selga i Ubach, metge humanista; Manresa i la Seu, i Biografia d’Oleguer Miró i Borràs (1849-1926). Un erudit metge manresà.

Actualment és vicepresident de la junta de l’Associació d’Amics de la Seu, vicesecretari del Consell d’Administració de Caixa Manresa, president de la delegació comarcal del Bages del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, vicepresident de la Societat Catalana d’Història de la Medicina i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, des del 15 de febrer de 2009.