Els Tirallongues han de suspendre l'actuació de la seva diada per la llenya d'un castell

Diversos castellers van ser atesos pels serveis mèdics i traslladats a l'hospital, tot i que tots van ser donats d'alta el mateix dia

4 de 7 carregat pels Tirallongues durant la diada
4 de 7 carregat pels Tirallongues durant la diada | Tirallongues
Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 8:42h
Els Tirallongues han celebrat aquest cap de setmana la seva Diada Castellera amb l'habitual vigília. Dissabte amb els Nyerros de la Plana i diumenge amb els Castellers de Berga i els de Castelldefels.

Dissabte la colla local va obrir amb dos pilars de 4 i la Colla de la Plana (Nyerros) amb un pilar de 4 a la Plaça Sant Domènec de Manresa. A primera ronda, els Tirallongues van fer un 4 de 7 sense complicacions i amb solvència, i els Nyerros un 3 de 6 ben sòlid. A segona ronda, els Tirallongues van fer un 4 de 7 amb agulla que van descarregar sense problemes i els Nyerros un pilar de 4 aixecat per sota molt maco i estable en tots els seus pisos.

A tercera ronda, els Tirallongues van descarregar un 3 de 7 ben quadrat i quiet i els Nyerros un pilar de 4. Per finalitzar, els Tirallongues van fer un pilar de 5 i els Nyerros un pilar de 4 i tot seguit un pilar de 4 de la colla local.

Després de l'actuació va haver-hi sopar al local dels Tirallongues amb els Nyerros de colla convidada. Un cop finalitzat el sopar, han realitzat un concert de gralles, com tradicionalment es fa.

L'endemà diumenge al migdia la colla manresana Tirallongues de Manresa ha actuat a Manresa amb els Castellers de Berga i la Colla castellera de Castelldefels a Crist Rei, amb motiu de la diada de la Colla Castellera Tirallongues.

La colla local, ha obert amb dos pilars de 4, els de Berga amb un pilar de 4 i la colla de Castelldefels amb un pilar de 4. A primera ronda, els Tirallongues han descarregat un 4 de 8 sense complicacions i amb solvència, mentre que els de Berga i Castelldefels, descarregaven un 3 de 7 cadascú.

A segona ronda, els Tirallongues han fet un intent de 3 de 8 que no han pogut aixecar per seguretat, ha continuat la colla de Berga amb un 4 de 7 descarregat sense problemes. Seguidament, els Tirallongues han repetit el 3 de 8, on només han pogut deixar carregat el Castell ja que un cop feta l'aleta per l'enxaneta, el Castell ha fet llenya.

Degut a aquesta caiguda s'ha suspès l'actuació. Diversos castellers han hagut de ser atesos pels serveis mèdics i desplaçats a l'hospital per una revisió més exhaustiva. Tots els castellers atesos han estat donats d'alta el mateix dia.