El BAXI Manresa treu el caràcter contra el Bilbao i suma la segona victòria (101-97)

El partit entre els bagencs i el Retabet Bilbao necessita dues pròrrogues per resoldre's

El BAXI Manresa ha aconseguit la segona victòria a la lliga
El BAXI Manresa ha aconseguit la segona victòria a la lliga | J. Alberch
02 de novembre del 2019
Actualitzat el 03 de novembre a les 20:21h
Segona victòria del BAXI Manresa amb un partit que ha tingut de tot. Igualtat, emoció, alternances i dues pròrrogues per decidir-se. Una primera part per uns manresans que han estat netament superiors. I una segona per al Retabet Bilbao que ha tingut l'ocasió de sentenciar en una decisió arbitral controvertida. Frankie Ferrari ha estat el líder que tant ha enyorat el BAXI Manresa durant la seva lesió. L'italoamericà ha anotat 28 punts. Però el més important és que ha aparegut als moments decisius. Jordan Sakho ha estat un bon escuder malgrat els dos tirs lliures que ha errat ja els instants finals. D'aquesta forma, els bagencs trenquen una ratxa de cinc derrotes seguides i podrien sortir de la zona de descens depenent dels altres resultats.

Frankie Ferrari, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Juan Pablo Vaulet i David Kravish han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Pel Retabet Bilbao han començat Axel Bouteille, Rafa Martínez, Arnoldas Kulboka, Jonathan Rouselle i Ondrej Balvin. Tots dos equips han començat freds i totalment desencertats. Els manresans han errat els seus primers quatre tirs. Els bilbaïns no estaven massa millor però s'avançaven gràcies a Rafa Martínez. Kravish sumava els primers punts al cantó local. Però ha estat Ferrari qui ha desfet l'embús en atac. L'italoamericà ha sumat deu punts en poc més de sis minuts (16-10, minut 7).

El Retabet Bilbao no perdia la cara al partit. El domini en el rebot defensiu i dos triples seguits de Bouteille igualaven a 16. Pedro Martínez decidia no esperar més i reunia els seus jugadors. Les instruccions del tècnic han estat aquest cop efectives. Un parcial de 8-0, amb protagonisme de William Magarity, avançava de nou el BAXI Manresa. Sergio Rodríguez tancava els primers deu minuts des del tir lliure (24-18). El segon quart ha començat com el primer. Amb un parcial de 0-3 a favor dels bascos. De nou, els manresans ho han corregit i seguien per davant. En bona part perquè erraven menys que el seu rival. Eulis Báez sumava cinc punts seguits. I posteriorment repartia una assistència a Jordan Sakho. Els de Pedro Martínez obrien un primer forat significatiu (35-23, minut 17). Aquesta màxima renda ha espavilat un xic l'equip dirigit per Àlex Munbrú. Rafa Martínez ha anotat un nou triple al límit per fixar el marcador al descans en 37-29.

El decorat ha canviat tornant dels vestidors. El Retabet Bilbao ha començat molt fi des de la línia de tres punts. Els visitants n'han sumat quatre en menys de quatre minuts. Al cantó local, no hi havia tant encert. Només Toolson i Kravish eren capaços de sumar. Però, l'escorta ha comès tot seguit la seva quarta personal. Les protestes han acabat amb una tècnica que significava la seva desqualificació. En poca estona, els visitants han aconseguit una renda de cinc punts al seu favor (42-47, minut 26). La diferència s'ha estabilitzat en aquesta distància. Fins que una nova estirada bilbaïna l'ampliava als nou (51-60).

El BAXI Manresa ha aconseguit aixecar-se. Tot i les errades de Báez es del tir lliure. El dominicà n'ha errat tres de seguits. Tot i això, Sakho culminava un parcial de 8-0 per situar el seu equip a un sol punts (59-60, minut 30). Munbrú volia trenar una jugada quan encara quedaven 38 segons per acabar el tercer quart i demanava minut. Aquest lapse de temps ha donat per a molt. Primer, Brown sumava un tir lliure. Després, Báez empatava a 61. I finalment, Brown anotava un triple al límit per situar el 61-64 a manca dels darrers deu minuts. El Rebatbet Bilbao ha començat amb un 0-4 al seu favor. Ferrari convertia un triple esperançador en uns minuts que el BAXI Manresa jugava amb dos bases. Els bagencs volien però els costava una barbaritat. Per fortuna, els visitants no eren exemple de lucidesa. I poc a poc, els manresans s'anaven acostant a l'oponent. Vaulet acabava un contraatac amb una esmaixada que era l'espurna necessària per encendre el Nou Congost (69-70, minut 37). Bouteille feia mal des de més enllà de 6,75. Però quedava clar que res es decidiria fins als instants finals. Rouselle tornava a fer mal sumant de tres.

El BAXI Manresa convertia un parcial de 4-0 per posar-se a un sol punt ja al darrer minut. Ferrari hagués pogut avançar el seu equip però ha errat. Com també ho fa fet Rouselle. Quedaven sis segons i el conjunt bagenc tenia la pilota per guanyar el partit. Pedro Martinez demanava temps mort per prepara la jugada final. Ferrari ha forçat una personal molt ràpida. L'italoamericà ha anotat els dos. Encara mancaven quatre segons. Munbrú també preparava la seva estratègia. Ferrari ha comès personal ja que el seu equip no estava en bonus. El àrbitres han mirat l'Instant replay i han xiulat antiesportiva. Rouselle ha entrat el primer i ha fallat el segon. Quedaven vuit dècimes. Temps insuficient per a res més. S'anava a la pròrroga.

Magarity encetava el temps extra anotant de tres. Ferrari ho ampliava a cinc punts. Res definitiu. Però un luxe si tenia en compte la situació compromesa que havia viscut el BAXI Manresa feia molt poca estona. El base s'ha carregat l'equip a l'esquena tot capitalitzant el joc ofensiu del seu equip. Els bagencs han entrat al darrer minut amb cinc punts al seu favor. El Retabet volia allargar el partit. Un parcial de 0-5 empatava. A 88 en aquesta ocasió. Quedaven 22 segons. Amb pilota pel BAXI Manresa. La jugada ha acabat sense transcendència i calia jugar uns altres cinc minuts més.

El segon temps extra l'han començat millor els visitants tot i la cistella inicial de Dani Pérez. Els bilbaïns tenien la iniciativa. Amb uns manresans que s'ho miraven encara de ben a propi. Báez no podia sumar un tir addicional. Però el rebot era pels locals. Ferrari, ara sí, l'encertava de tres (97-95). Després, una recuperació de Pérez acabava amb personal. Aquest cop, la repetició de la jugada determinava que no era antiesportiva. El de l'Hospitalet sumava un punt més a la causa. Balvin acostava els seus a un punt. Però novament sortia Ferrari. Tres punts més posava el 101-97 a manca d'11 segons. Rafa Martínez ha fet l'últim intent de reacció. El santpedorenc ha errat. La personal que ha rebut Sakho no ha mogut més el marcador. 101-97 i segona victòria del curs per al BAXI Manresa.

Incidències: Carlos Cortés, Raúl Zamorano i Jacobo Rial han estat els àrbitres del partit. Tant les animadores com la mascota Llumet anaven caracteritzats amb motius de Haloween. 4.350 espectadors han vist el partit en directe al Nou Congost.