Jutjats

El govern de Manresa manifesta el seu més «enèrgic rebuig» a la sentència sobre la violació en grup de la menor

El govern municipal considera que el Codi Penal requereix urgentment una revisió, perquè el redactat actual vulnera drets fonamentals i desprotegeix les dones

per Redacció, 31 d'octubre de 2019 a les 21:16 |
El govern municipal de Manresa vol manifestar el seu rebuig més enèrgic a la sentència de l'Audiència de Barcelona que s'ha conegut aquest dijous i que condemna a penes d'entre deu i dotze anys de presó cinc dels sis processats per violar per torns a una menor de 14 anys a Manresa. El tribunal ha considerat que es tracta d'un abús sexual i no d'una agressió, com mantenia la fiscalia.

La sala condemna els joves a indemnitzar la noia agredida de forma conjunta amb 12.000 euros, per les seqüeles patides per la violació, que creuen que va ser "extremadament intensa i especialment denigrant" per una menor en situació de desemparament. Tot i així, la condemna és només per abús sexual i no per agressió, perquè "la víctima es trobava en estat d'inconsciència", segons el Tribunal i no es pot saber si es va oposar o va consentir les relacions.


L'Ajuntament considera inacceptable aquest relat i vol recordar que el Tribunal Suprem va condemnar els membres del grup conegut com "La Manada" a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, després de tres anys d'una ferotge lluita judicial i un fort moviment social i feminista per aconseguir que la justícia reconegués la gravetat dels fets i superés els perjudicis d'una societat masclista amb resolucions que suposen un atemptat a la integritat de les dones

El cas de Manresa "té una clara similitud a l'anterior", però amb un agreujant, que la noia que va patit aquesta brutal agressió era menor. I que l'acusació de fiscalia ja feia una petició de condemna per agressió sexual.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, "implicat en la defensa d'una societat igualitària i dels drets de la dona en una societat encara avui patriarcal i masclista", vol manifestar el seu "contundent rebuig i desacord amb la sentència", i alhora que manifesta la seva voluntat de continuar donant suport a la persona agredida i la seva família, si aquest és el seu desig.

El govern municipal considera que el Codi Penal requereix urgentment una revisió, perquè el redactat actual vulnera drets fonamentals i desprotegeix les dones. Igualment, considera que caldria tenir en compte la jurisprudència que suposa la sentència del Tribunal Suprem pel cas de Pamplona.


L'Ajuntament vol deixar clar que seguirà treballant per una Manresa "justa, compromesa, i feminista i denunciant qualsevol situació injusta i de discriminació envers les dones i la plena defensa dels seus drets, per aconseguir superar tots aquells perjudicis i contradiccions encara existents en una societat que es reconeix com a democràtica i igualitària, però en la qual segueix essent necessari una lluita aferrissada perquè aquests valors siguin reals". Alhora, defensa, "de forma contundent", la defensa dels drets dels menors, i el suport a les seves famílies en la protecció d'aquests.

 

Participació