Manresa visita Eslovènia en unes jornades de treball sobre la xarxa europea URBACT al Centre Històric

Amb representants d’Altena (Alemanya) i Idrija (Eslovènia)

Representants de les tres ciutats que es van reunir a Eslovènia
Representants de les tres ciutats que es van reunir a Eslovènia | AjM
Redacció
31 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:02h
Els representants de la xarxa URBACT a Manresa van reunir-se a Idrija (Eslovènia) on van participar en dues jornades de treball específiques en pràctiques d'acció comunitària. Hi va assistir la regidora de Centre Històric, Claudina Relat; la tècnica en projectes europeus de l'Ajuntament de Manresa, Sònia Puyol; una membre de la taula de treball de L'Antic, que és l'òrgan voluntari que implementa el projecte, Tània Infante; i el coordinador del projecte a nivell local, Jordi Jet Serra Morales.

La proposta d'acció comunitària a Manresa està liderada per la Taula de Treball de L'Antic, que en aquest final de trimestre, està realitzant una sèrie d'accions de millora del Centre Històric de la ciutat basat sobretot en promocionar una campanya per co-responsabilitzar les persones en la cura de l'espai públic.

Xarxa europea URBACT Re-Grow City

El mes de desembre passat es va aprovar la integració de Manresa a la xarxa europea URBACT Re-Grow City, finançada pels fons FEDER de la Unió Europea. La missió de la xarxa és compartir bones pràctiques per revitalitzar ciutats europees en declivi.

En el cas de Manresa, la ciutat comparteix un projecte concret amb tres ciutats de la xarxa: Altena (Alemanya), Igoumenitsa (Grècia) i Idrija (Eslovènia), consistent en transferir i adaptar una sèrie de bones pràctiques des del voluntariat que, en el cas de Manresa, han d'ajudar a revitalitzar el Centre Històric. Unes altres tres ciutats de la xarxa treballen amb accions de dinamització relacionades amb el comerç urbà.