C-16

En Comú Podem lamenta que el conseller Calvet no expliqui els canvis en el pagament de la C-16

JxCat i ERC han aturat la seva compareixença en la comissió de territori

per Redacció, 31 d'octubre de 2019 a les 11:23 |
Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet | Estefania Escolà
Els Comuns lamenten que el conseller de Territori Damià Calvet no hagi comparegut per donar explicacions sobre els canvis en el pagament de la C-16 que suposen que només obtinguin descomptes els que paguin amb Teletac o l'aplicació d'Autema. Els comuns havien presentat anteriorment una proposta de resolució, que no va prosperar, per aturar el nou sistema de descomptes vinculat al Teletac o a l'app.

Els Comuns demanaven que es tornés al model de descomptes d'abans del 2 de setembre ja que entenen que "el nou model de pagament dels peatges és discriminatori". El nou sistema només permet els descomptes si s'utilitza una aplicació de mòbil "que falla més que una escopeta de fira" o si es fa ús del Teletac "que implica haver de passar per la banca i pagar una comissió". 


Els Comuns del Bages afegeixen que volíen "que el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, donés la cara i expliqués perquè permet que amb aquest sistema s'afavoreixi que els bancs facin negoci i es discrimini la gent del Bages i del Berguedà", però JxCat i ERC "ho han impedit". Lamenten que el conseller no comparegui "perquè aquest debat al Parlament hagués pogut situar la discriminació i el greuge comparatiu que patim com a territori" referint-se no només a l'autopista sinó en les infraestructures en general.

Troben també "incomprensible" la diferència de posicionaments de JxC I ERC quan parlen des del territori i els municipis i quan ho fan com a Govern de la Generalitat, "són com el Dr Jekyll i Mr Hyde".

Tanmateix consideren que "si amb amb una C55 sempre col·lapsada, la prioritat havia de ser derivar trànsit cap a la C16, l'anti-mesura ho fa més difícil" i per aquest motiu, constaten que la negativa a comparèixer és una mostra que "no hi ha cap explicació lògica als canvis, només la tradicional entrega de beneficis als lobbys".

 

Participació