Comissions

La UDEF implica l'alcalde de Talamanca en les comissions il·legals de Jordi Pujol fill

La unitat de la Policia Nacional situa Josep Tarín com a part de la trama desenvolupada presumptament pel fill de l'expresident a l'estranger

per Redacció, 31 d'octubre de 2019 a les 08:19 |
L'alcalde de Talamanca, Josep Tarín | AjTlm
La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional situa a l'alcalde de Talamanca i diputat provincial a Barcelona de JxCat, Josep Tarín, com "íntimament connex" amb les comissions en adjudicacions arreglades a l'estranger per les quals està sent investigat a la audiència Nacional Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, segons informa Europa Press.

Així ho recull en un informe remès al Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional el passat mes de juliol en què quantificava en més de 290 milions d'euros els diners que la família Pujol, amb cinc membres imputats per delictes de corrupció, hauria ajuntat en paradisos fiscals.


L'informe, al qual ha tingut accés Europa Press, inclou a Josep Tarín com a part de la trama desenvolupada presumptament per Pujol Ferrusola a l'estranger, situant-se com a intermediari en adjudicacions per a empreses i fonamentalment, Isolux Corsán, a canvi de comissions, tal i com ha avançat El Confidencial.

La UDEF recull els missatges de xat entre el major dels Pujol i Tarín, que "també havia estat introduït en el procediment per dedicar-se a aquestes mateixes tasques" i que "estaria fortament vinculat amb CDC, acudint a mítings electorals en companyia, per exemple, de persones ja conegudes com Felip Puig".

"Del diàleg mutu d'interès es dedueix la utilització de societats instrumentals per canalitzar comissions gràcies a l'emissió de factures per la prestació de serveis ficticis", assenyala l'anàlisi policial.

En les converses consten missatges en què Pujol Ferrusola comenta amb Tarín "la conveniència d'emetre una factura a Ernesto Dos Santos", que se situa com un "aconseguidor" que faria d'enllaç entre tots dos, i "concorden que és millor, ja que suposa una despesa per ell, donat la qual cosa tributa menys pels beneficis".


"Aquesta mateixa lògica, ha estat la plantejada per aquesta instrucció policial, pel que fa als milionaris ingressos percebuts per Pujol Ferrusola a Espanya, gràcies a facturacions lliurades a mercantils diverses, com COPISA", apunta la UDEF.

Refereix a més que Isolux Corsán "més enllà de la seva vinculació directa amb la corrupció que suposen, en cap cas representen prestació de serveis algun, que suposen un cost de producció necessari per a aquestes empreses, donat la qual cosa no haurien de deduir com a despeses, i tenint en compte les sumes milionaris d'algunes, serien delictes fiscals".

Cal tenir en compte que ara fa dos anys, una jutgessa va enviar a fiscalia l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín, per fer assessoraments irregulars al llavors alcalde de Moià, Josep Montràs, el qual va reconèixer el pagament per aquests serveis set dies abans de ser rellevat en el càrrec malgrat no tenir-ne cap factura.

 

Arxivat a:
Successos, corrupció
Participació