Seguretat

Guàrdia Civil i Policia Nacional usen el 45% de les tanques de Manresa per protegir-se dels manifestants

Del total de 250 tanques de què disposa la ciutat, la comandància en té apartades 86, la comissaria, 26 i els jutjats 5, de manera que només en resten 133 per a la resta d'intervencions

per Pere Fontanals, Manresa, 30 d'octubre de 2019 a les 20:07 |
Tanques de la brigada de Manresa protegint la comandància de la Guàrdia Civil de Manresa | Pere Fontanals
La publicació de la sentència contra els líders polítics i socials de l'independentisme ha portat a Manresa que, sobretot la comandància de la Guàrdia Civil i en menor mesura la comissaria del Cos de la Policia Nacional, siguin objectius de les protestes i movilitzacions que han tingut lloc a la ciutat.

Això ha comportat que de les 250 tanques de 2,5 metres de què disposa Manresa, pràcticament el 45% es troben a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil i la comissaria de la Policia Nacional. Concretament, 86 tanques estan sota la custòdia de la Guàrdia Civil i 26 més sota la de la Policia Nacional, de manera que per a la resta d'intervencions la ciutat compta amb només 138 tanques, menys 5 que s'usen als jutjats. Tot i així, des de l'Ajuntament expliquen que si calguessin per cobrir qualsevol intervenció es recuperarien.


Amb aquestes unitats Manresa ha de cobrir les tasques de la brigada, delimitar obres, afectacions de mobilitat, treballs a la via pública i les peticions de la Policia Local. Les tanques també se cedeixen a organitzadors d'activitats culturals, esportives o d'altres tipus a la via pública. Per sol·licitar-ne cal fer-ho a través d'una instància.

Les tanques a l'entorn d'alguns edificis públics, com són la comandància i la comissaria, però també els jutjats -amb 5 tanques fixes més-, són sol·licitades habitualment pel cos de Mossos d'Esquadra, titular de les competències en matèria de seguretat.

Després dels aldarulls del dimecres següent a la sentència davant la Guàrdia Civil, Mossos va fer la sol·licitud de les tanques a la Policia Local de Manresa per delimitar els carrers i perímetres d'aquests edificis. D'aquesta manera, els Mossos també podien suplir la manca d'efectius per protegir els edificis.

 

Participació