Sentència 1-O

La UVic-UCC se suma al manifest contra la sentència de l'1-O

El claustre aprova per majoria el text validat en diferents universitats catalanes

per Osona.com, 30 d'octubre de 2019 a les 10:14 |
El claustre d'aquest dimarts a la UVic | UVic-UCC
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
223 vots a favor, 10 vots en contra i 8 vots en blanc va ser el resultat de la votació del claustre de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), on pertany UManresa, per aprovar el manifest conjunt d'algunes universitats catalanes de rebuig a les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política. El text, que va presentar el representant del Personal d'Administració i Servei (PAS) al Consell de Govern, Josep Bisquert, recull que no hi ha marge per al silenci de la institució universitària "davant la situació actual de repressió i erosió de les llibertats i els drets civils", exigeix la "immediata posada en llibertat de les persones injustament condemnades i el retorn de les persones exiliades" i expressa el seu suport a les "mobilitzacions cíviques i pacífiques" en favor dels drets civils i per la llibertat de les persones condemnades.

A més, el manifest, que recorda que els estatuts de les universitats defensen "la llibertat, la democràcia, la justícia, la igualtat i la solidaritat", rebutja la repressió i violència policial i manifesta la convicció que "en una cultura democràtica madura no hi ha altra via per a la solució dels conflictes i les diferències polítiques que el diàleg".


El manifest arriba després que dimarts de la setmana passada la Junta de Rectorat fes públic un comunicat on expressava el seu "desacord" amb la sentència i en què també emplaçava tots els actors implicats a "obrir un espai de diàleg en confiança per resoldre un problema que mai no hauria d'haver sortit de l'àmbit polític". A part, divendres passat la Junta de Rectorat i els degans de la UVic-UCC van acordar concedir flexibilitat als estudiants pel que fa a l'assistència obligatòria i a l'activitat avaluativa fins al pròxim 10 de novembre.

 

Participació