Núria Picas rep un dels Premis President Companys d'enguany

El guardó l'atorga el casal d'Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc a persones i entitats que "s'han distingit per la defensa del país, per la seva acció cívica i pel seu treball en defensa de les llibertats"

Guardonats als 24ens Premis Nacionals President Lluís Companys que atorga el casal d'Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc amb Marta Rovira.
Guardonats als 24ens Premis Nacionals President Lluís Companys que atorga el casal d'Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc amb Marta Rovira. | ERC
Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:34h
L'esportista manresana i diputada al Parlament de Catalunya per ERC, Núria Picas, que sempre ha expressat les seves conviccions independentistes, ha estat enguany una de les guardonades als 24ens Premis Nacionals President Lluís Companys que atorga el casal d'Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc.

Els altres premiats són el fotògraf Jordi Borràs, el grup de música Doctor Prats, l’associació musical Integrasons i els activistes culturals i socials de la Marina Toni Ayala i Llum Ferrero. L'objectiu dels premis és "guardonar persones i entitats que s'han distingit per la defensa del país, per la seva acció cívica i pel seu treball en defensa de les llibertats". 

El lliurament dels guardons ha comptat amb la presència del president del grup municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, qui ha descrit Companys com "un ciutadà actiu i responsable de Catalunya de la manera que fos més útil per a la societat". Per això ha recordat que aquests premis són un reconeixement a "ciutadans que estan a l'alçada d'aquest país i del valor afegit que aporten en la seva actuació pública i privada, en la seva ciutadania activa".
 
En la seva intervenció, acompanyat de la regidora Maria Buhigas, també ha destacat del casal de Sants la "persistència i capacitat d'organitzar de manera eficaç i orgullosa durant 24 anys uns premis que porten el nom de Companys".
 
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha tancat l’acte amb un record a tots els presos i exiliats, acompanyada pels consellers del districte de Sants, qui han llegit un per un els noms dels represaliats. Vilalta ha assegurat que aquest gest és una mostra de la importància d’actes com aquest: "Són útils en moment en què ens necessitem units, donant-nos la mà i demostrant com la força que tenim és la força col·lectiva".
 
"L’Estat ha triat la via de la repressió en lloc de la solució política. Hem de saber que ens tenim els uns als altres. Això va de construir un país millor i de defensar els drets fonamentals i exercir la democràcia", ha lamentat en la seva intervenció. Vilalta també ha recordat que "la persecució i repressió no ens fan por, no abandonarem la nostra lluita pels drets, la llibertat i la democràcia . Si volien fer-nos por i aturar, aconsegueixen el contrari” i ha fet un clam a la persistència: "Davant l'emergència democràtica que vivim, davant la sentència i la causa general contra 'l'independentisme, hem de persistir més que mai, com diu l'Oriol Junqueras".