S'enfronta a 5 anys i mig de presó per estafar 51.700 euros en carn a la bagenca Macoba

Segons fiscalia va falsificar una ordre de comanda d'una empresa d'Albacete i es va quedar el carregament

Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:59h
Interior de l'empresa bagenca Macoba
Interior de l'empresa bagenca Macoba | Macoba
L'Audiència Principal de Barcelona acollirà el proper 6 de novembre el judici contra un home acusat de falsificar documentació mercantil i estafar l'empresa Macoba, de Sant Joan de Vilatorrada, a qui, segons la fiscalia, va fer una falsa comanda de carn valorada en 51.698 euros i la va desviar per al seu propi profit. La fiscalia demana per a l'home 5 anys i mig de presó per un delicte continuat de falsificació de document mercantil i un delicte d'estafa.

Segons l'acusació, l'acusat, actuant com a intermediari en la compravenda de productes carnis, el 20 de març de 2013 va fer una comanda per valor de 51.698 euros a Macoba, SAT, en representació d'Hijos de Antonio Úbeda Juan, SA, d'Hellín, a Albacete, sense el seu mandat, manipulant un full de comanda i estampant-hi un segell fals per donar-hi aparença de veracitat.

Amb la venda realitzada, l'acusat va desviar la comanda a una altra empresa d'Albacete i va estampar una firma falsa i el segell de l'empresa Hijos de Antonio Úbeda Juan, SA, com si haguessin rebut la comanda quan, en realitat, la mercaderia quedava a la seva disposició.

A primers d'abril d'aquell any, Macoba va girar la corresponent factura a Hijos de Antonio Úbeda Juan, SA, però aquesta no va atendre el seu pagament ja que no li constava ni haver fet la comanda ni haver rebut la mercaderia.

A més de la demanda de 5 anys i mig de presó, l'acusat s'enfronta a la petició d'una multa de 5.400 euros i a la indemnització a Macoba, SAT, per 51.698 euros.