Mares i Àvies per la República inicia la seva activitat al Bages amb una formació en lluita no violenta

Va tenir lloc dilluns al vespre al local de l'ANC de Manresa i hi van prendre part una trentena de persones

La primera activitat impulsada pel col·lectiu Mares i Àvies per la República al Bages va comptar amb una trentena de participants
La primera activitat impulsada pel col·lectiu Mares i Àvies per la República al Bages va comptar amb una trentena de participants | MAR Bages
NacióManresa
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:40h
Deu dies després que un grup de dones de Sant Boi de Llobregat creés el col·lectiu Mares i Àvies per la República (MAR), aquesta iniciativa ciutadana ha anat calant en diverses ciutats i comarques del territori català, entre les quals s'hi troba el Bages. De la mà de les manresanes Mar Canet i Mònica Cuesta, la plataforma bagenca va donar-se a conèixer aquest dilluns al vespre en un acte obert a la ciutadania en el qual hi van prendre part una trentena de persones.

La trobada -que va tenir lloc al local de l'ANC de Manresa- va començar explicant que el col·lectiu en qüestió neix per "defensar les filles i nétes" que han sortit al carrer com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem i han estat víctimes de la "impunitat policial", així com també per condemnar que fiscals i jutges les acusin de ser terroristes.

Després d'això, Carles Badia (de l'ANC) i Mariona Homs (com a representant del col·lectiu de formadors Fem No-Violència) van oferir una formació al voltant de la lluita no violenta, centrant-se en accions i estratègies concretes i posant èmfasi en la gestió de les emocions. També va prendre part de la trobada David Casellas, el principal advocat dels bagencs que van ser agredits per la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1-O, que va parlar sobre riscos legals i sobre com actuar en cas de detenció o retenció.

Aquesta primera proposta impulsada pel col·lectiu MAR al Bages va començar a les set de la tarda i va acabar a dos quarts de deu del vespre. Degut a l'interès suscitat, la plataforma està pensant organitzar un altre taller de formació en lluita no violenta adreçat a públic jove. Cal recordar que la capital del Bages ja ha acollit diverses formacions en aquest sentit, impulsades per l'ANC, el CDR de la ciutat i el col·lectiu Fem No-Violència.