La SCCC clourà al Kursaal la gira de «Cançó d'amor i de guerra» amb les entrades pràcticament exhaurides

La sarsuela protagonitzada per la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya està considerada com una de les peces més emblemàtiques de la lírica catalana i es podrà veure aquest diumenge a la sala gran del teatre manresà

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya tancarà la gira de 'Cançó d'amor i de guerra' al Kursaal
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya tancarà la gira de 'Cançó d'amor i de guerra' al Kursaal | SCCC
NacióManresa
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:58h
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte musical impulsat per la Fundació Metalquimia, tancarà al teatre Kursaal de Manresa, la gira de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra, que també ha portat la formació a Viladecans, Terrassa i Puig-reig. Ho farà aquest diumenge, 3 de novembre, a les sis de la tarda i serà la primera vegada que es podrà veure, a la capital del Bages, la versió íntegra d'aquesta sarsuela catalana, considerada una de les peces més grans i emblemàtiques de la lírica catalana.

A Cançó d'amor i de guerra, la SCCC compta amb la col·laboració de solistes catalans de primera línia com Marta Mathéu, Roger Padullés i Toni Marsol, en els papers principals, i amb la Polifònica de Puig-reig en les parts corals, dirigits musicalment per Francesc Cassú.

El darrer enregistrament d'aquesta popular sarsuela es va fer l'any 1974, amb Montserrat Caballé, Josep Carreras i Vicenç Sardinero en els papers protagonistes i amb l'Orfeó Gracienc a les parts corals, sota la direcció d'Antoni Ros-Marbà. Més de 40 anys després d'aquell històric enregistrament, la SCCC va decidir, l'any 2017, apropar de nou l'obra al públic i deixar-ne constància en un treball discogràfic que va ser guardonat en els Premis Enderrock del 2018, per votació popular, en la categoria de Millor Disc de Clàssica.

En aquesta nova versió de Cançó d'amor i de guerra, composta per Rafael Martínez Valls l'any 1926, s'han recuperat dos números totalment inèdits que estaven escrits en les partitures originals però que no s'havien enregistrat. Així mateix, també s'han inclòs, per primera vegada, els textos parlats de l'obra, un fet que permet al públic seguir el fil argumental de la peça. Per aquest treball, la Simfònica ha comptat amb l'assessorament del productor artístic Joan Casas, que en va fer l'edició crítica l'any 2006.

Prohibida inicialment per la censura de l'època, Cançó d'amor i de guerra se situa en un poble del Vallespir durant la Revolució Francesa i reflecteix el complicat moment històric, social i individual que es va viure en aquesta zona a finals del segle XVIII.

Les entrades per a l'espectacle tenen un preu de 20 euros (de 18€ pels menors de 25 anys, majors de 65 i amb el carnet del Galliner) i gairebé estan exhaurides. Les darreres localitats es poden adquirir per internet (a través d'aquest enllaç) o bé anant presencialment a les taquilles del teatre Kursaal.