La PAHC atura un desnonament impulsat per l'Agència Catalana de l'Habitatge

L'afectada és una inquilina del bloc que va ocupar la plataforma l'abril del 2014

Molts activistes de la PAHC s'han concentrat per evitar el desnonament
Molts activistes de la PAHC s'han concentrat per evitar el desnonament | PAHC
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:50h
La PAHC Bages ha aturat aquest dilluns al matí el desnonament de l'Aziza, una dona que viu sola en un pis del carrer Girona, 4, de Manresa, precisament el bloc de 14 pisos de la Sareb que la plataforma va ocupar l'abril de 2014 i que va aconseguir, posteriorment, que se'n fes càrrec l'Agència Catalana de l'Habitatge.

Després de l'ocupació i de la cessió d'ús de la Sareb a l'Agència, els ocupants, amb la mediació de la PAHC van pactar un lloguer social i fer-se càrrec de les despeses de subministraments.

Un dels pisos, però, es va desocupar i, segons denuncien des de la PAHC, Habitatge en va barrar la porta en comptes d'assignar-lo a una família necessitada. Davant d'aquest fet, la plataforma va decidir allotjar-hi aquesta dona, que portava molt temps en precari.

A diferència de les altres famílies que viuen en el bloc, l'Agència Catalana de l'Habitatge no li va arreglar els papers i la situació ha arribat al punt que la ha denunciat i tenia per aquest dilluns el seu llançament.

Una munió de gent de la PAHC s'ha concentrat aquest dilluns al matí davant de la porta de casa de l'Aziza i, finalment, el jutjat ha ajornat el desnonament fins al 24 de febrer de 2020.

Des de la PAHC s'han mostrat molt crítics amb que l'Agència Catalana de l'Habitatge es dediqui a denunciar ocupacions en comptes de regular-les i "que quan algun pis dels que gestiona es queda buit, prefereixin tancar-lo que allotjar-hi famílies".