CaixaBank recupera els baixos de Cal Jorba per a convertir-los en centre de servei a les empreses

L'edifici històric protegit com a Bé Cultural d'Interès Local, és un dels pocs exemples d'Art Déco que hi ha a Catalunya

Projecció de com quedaran els baixos de Cal Jorba amb el centre de CaixaBank
Projecció de com quedaran els baixos de Cal Jorba amb el centre de CaixaBank | CaixaBank
Redacció
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 20:07h
CaixaBank recuperarà els baixos de l'edifici històric Cal Jorba de Manresa, situat a la plaça Sant Domènec, per a convertir-los en centre del servei especialitzat que ofereix a les empreses de la Catalunya Central. 

Després de dos anys sense ús, l'entitat financera donarà vida a aquest espai emblemàtic de la ciutat i obrirà a la planta baixa del local un nou centre Business per oferir un servei especialitzat i pròxim a les petites empreses del territori central. Ubicat en ple centre comercial de Manresa, donarà atenció personalitzada als comerços i negocis de la zona així com a microempreses –les que tenen menys de 10 empleats i facturen menys de 2 milions d'euros- autònoms i emprenedors de la Catalunya Central, als que oferirà un horari ampliat d'atenció: de 8,30 a 18,30 h, excepte els divendres, quan tancarà a les 14,30 h. El centre Business comptarà amb un equip de 10 gestors especialitzats i disposarà d'un espai de 500 metres quadrats.

A més, CaixaBank ubicarà a la primera planta del local el Centre d'Empreses de Manresa, que dóna servei a les empreses de la Catalunya Central que facturen més de 2 milions d'euros. El centre, que disposa de 6 gestors i especialistes de producte per tal de donar resposta a totes les necessitats financeres de cada empresa, es traslladarà des de l'oficina actual ubicada al carrer Pompeu Fabra. Amb aquest, l'entitat disposa de més 125 Centres d'Empresa per tot el territori espanyol.

Des de Cal Jorba, CaixaBank gestionarà les més de 1.500 empreses clients de les que disposa a la Catalunya Central. Durant el primer semestre de 2019, l'entitat financera ha concedit 36,6 milions d'euros en crèdits nous a les empreses de la zona. Aquesta xifra representa un increment del 38% respecte al mateix període de l'any anterior.

Es preveu que les obres s'iniciïn en breu i que el nou centre adreçat a les empreses del territori entri en funcionament a finals d'aquest any o durant els primers mesos de 2020

Centre Business Manresa, proximitat a petites empreses i emprenedors

El centre Business Manresa serà la vintena oficina d'aquest model a Catalunya. Fins la data tenim 34 Centres Business oberts en tot el territori espanyol.

Els seus gestors acompanyaran els clients –microempreses, comerços, autònoms i emprenedors- en tot el cicle de vida dels seus negocis, oferint orientació i assessorament personalitzat. La proposta de valor de Business combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats de les petites empreses i emprenedors, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer sinó també des de l'acompanyament en la gestió del seu dia a dia, per oferir així un servei realment útil.

L'espai es concep com un lloc en el qual concentrar l'activitat econòmica de la zona per compartir idees i atendre les necessitats dels clients del segment. El centre disposarà d'espais diàfans i transparents que afavoriran un tracte proper, juntament amb despatxos que facilitaran el coworking amb el client i que estaran dotats amb les tecnologies més avançades, potenciant així un model de relació basat en la digitalització i la proximitat.

El director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, es mostra molt satisfet de recuperar l'activitat a Cal Jorba, màxim exponent del caràcter innovador i emprenedor dels empresaris de la Catalunya Central des de fa més d'un segle. Masana ha assenyalat que aquest nou concepte d'oficina "ens permetrà ser un punt de referència a la Catalunya Central per a tots els petits empresaris que necessitin d'un suport especialitzat per fer realitat els seus projectes".

Cal Jorba, edifici històric de Manresa

L'edifici de Cal Jorba està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. Ubicat al xamfrà d'una de les principals vies de la ciutat, entre els carrers Muralla del Carme, plaça Sant Domènec i Carrer Nou, és un dels pocs exemples d'art déco que hi ha a Catalunya, estil caracteritzat per la utilització de motius ornamentals basats en la simplicitat geomètrica que es poden veure a tota la façana.

Projectat per l'arquitecte Arnald Calvet i construït en diverses etapes, va ser la seu durant molts anys dels populars magatzems Jorba, que sota la direcció de Joan Jorba i Rius van esdevenir un dels establiments comercials més importants de l'Estat durant els primers decennis del segle XX. Desapareguts els magatzems, l'edifici va acollir diversos negocis i oficines.