La planta bagenca de Denso tancarà un 2019 ple de reconeixements i amb una facturació rècord

La sucursal ubicada a Sant Fruitós ha aconseguit, per primer cop, el premi President Award que l'empresa japonesa atorga cada any a la millor planta del grup

Imatge de l'interior de la planta que Denso té a Sant Fruitós de Bages
Imatge de l'interior de la planta que Denso té a Sant Fruitós de Bages | Catpress
NacióManresa
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:39h
La planta que l'empresa Denso té a Sant Fruitós de Bages (anomenada Denso Barcelona) acabarà l'any 2019 amb una nova xifra rècord de facturació: 400 milions d'euros en vendes. Aquesta fita històrica, a més, se suma al reconeixement que la multinacional, amb seu al Japó, va fer a la sucursal bagenca, atorgant-li el premi President Award, que anualment distingeix la millor planta del grup tenint en compte aspectes com els estàndards de qualitat, els índex de productivitat, els resultats econòmics, el capital humà i l'aplicació de mesures d'estalvi i eficiència energètica, entre d'altres.

És la primera vegada que, en els seus vint-i-vuit anys de trajectòria, la planta de Denso Barcelona obté aquest reconeixement a què aspiren les 221 empreses que el grup té arreu del món.

"Per a nosaltres ha estat molt important rebre aquest premi perquè és el resultat de l'esforç i el treball dels nostres professionals durant tots aquests anys", explica el president de de la sucursal bagenca, Josep Manel Giménez, tot destanact que el guardó és "la culminació d'un últim any de reconeixements en què també hem rebut diferents premis europeus". En aquest sentit, assegura, "la nostra planta està preparada per afrontar la revolució i el canvi de paradigma que viurà la indústria de l'automoció els propers anys".

Sostre històric d'ocupació

La planta compta, en aquests moments, amb un total de 1.100 professionals, una nova xifra record que s'emmarca en el cicle que es tancarà l'any vinent i que ha comportat una inversió acumulada de 120 milions d'euros des de 2015.

Per aquest 2019 s'estan executat inversions per valor de 20 milions d'euros "per a l'automatització de la maquinària i la introducció de noves línies de producció", explica Giménez. L'empresa fa una aposta decidida pel territori i pretén captar talent; és per això que potencia les estades dels estudiants a la planta amb la previsió d'assolir una trentena d'estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior aquest any.

Del Bages al món

La planta de Denso Barcelona, situada al polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages, es posiciona com la principal planta electrònica del grup Denso a Europa en termes de volum de vendes, i ocupa les primeres posicions en la llista de plantes electròniques del grup a nivell mundial.

Els principals clients de Denso Barcelona són els fabricants Toyota, Volvo i Mazda, i la multinacional treballa en nous productes per a nous clients, entre els quals destaquen projectes per a Ford i General Motors. Denso Corporation, amb seu a Japó, és líder global en tecnologia, sistemes i components per als principals fabricants d'automoció. Amb 221 plantes arreu del món, dona feina a unes 170.000 persones a tot el planeta.