El BAXI Manresa aguanta disset minuts al Real Madrid (94-74)

El Real Madrid s'ha imposat al BAXI Manresa
El Real Madrid s'ha imposat al BAXI Manresa | V. Carretero
27 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:30h
El BAXI Manresa ha jugat de tu a tu al Real Madrid durant disset minuts. El 39-42 que reflectia el marcador al Wizing Center mantenia expectants els seguidors manresans. Però el Real Madrid és ple de jugadors de qualitat. La direcció de Facu Campazzo i els tirs de Sergi Llull han voltejat el partit amb un parcial de 16-5 abans d'arribar al descans. Els segons vint minuts han estat ja més discrets per part de l'equip dirigit per Pedro Martínez. Els locals han imposat la seva llei i han incrementat progressivament la seva renda. El BAXI Manresa combinava accions de lluita amb altres errades força incomprensibles. Els bagencs sumen cinc derrotes seguides i es troben a la cua de la classificació. Una notícia positiva ha estat la reaparició de Frankie Ferrari.

Pedro Martínez ha seguit amb la seva pràctica de modificar el quintet inicial Aquesta matinal l'han format Dani Pérez, Delvidas Dulkys, Juan Pablo Vaulet, Eulis Báez i Jordan Sakho. Per part del Real Madrid, Sergi Llull, Fabien Causser, Gabriel Deck, Usman Garuba i Walter Tavares han estat els escollits per Pablo Laso. La sortida del BAXI Manresa ha estat diferent a la de temporades anteriors contra el Real Madrid. Els bagencs no concedien llançaments fàcils al seu rival i eren capaços de controlar el rebot en defensa. I en atac, eren capaços de treballar bones opcions de tir sota la cistella madrilenya. En un obrir i tancar d'ulls el marcador assenyalava un 3-10 a favor de manresans (minut 3). Veure's al darrera ha despertat els locals. Laso no ha demanat temps mort per parlar amb els seus jugadors com ha fet en altres partits. Poc a poc, el seu equip ha començat a produir.

El BAXI Manresa no perdia la cara al partit però veia com el rival se li acostava. Llull anotava de tres per situar el seu equip per primer al davant. Martínez feia un triple canvi. Un dels homes que entrava era Frankie Ferrari. L'italoamericà ha començat repartint una espectacular assistència a Ryan Toolson i un llançament triple. La contribució de Ferrari servia perquè els bagencs es mantinguessin al davant. Llull era qui aguantava el Real Madrid amb les seves habituals ‘mandarines' (27-28, minut 10). A la sortida del segon quart, el Real Madrid ha intensificat la defensa. Un parcial de 6-0 en menys de dos minuts obligava Martínez ha demanar temps mort. El tècnic ha aconseguit aturar la mala dinàmica. Un parcial de 0-5 igualava de nou (33-33, minut 15).

La igualtat s'ha mantingut gràcies a l'aportació de David Kravish. Bona part de mèrit de les cistelles del nord-americà provenien de les assistències que rebia de Pérez i Dulkys. Fins i tot, el BAXI Manresa ha arribat a avançar-se després d'un triple de Guillem Jou i dos tirs lliures de Jordan Sakho (39-42, minut 16). Els manresans s'han quedat clavats als 42 punts. El Real Madrid ho ha aprofitat per infligir als bagencs un parcial de 12-0 que decantava la balança als seu favor. Facu Campazzo assistia als seus companys i aquests trobaven bones posicions dins la pintura. El parcial s'ha ampliat fins el 16-5 i canvia totalment el decorat a la mitja part (55-44).

Tavares ha començat imposant la seva llei a la segona part. El marcador començava a disparar-se a favor del Real Madrid. Hi havia el perill que arribés a un punt que no fes justícia al què s'havia vist fins aquell moment. Ferrari anotava un nou triple i intentava assistir als seus companys. No sempre amb encert. Com tampoc ho estava el local Garuba des del tir lliure. Però el partit ja tenia uns clars tints de sentència. La lluita del BAXI Manresa s'ha transformat en no encaixar una derrota massa dura que fes marxar els bagencs amb males sensacions (76-59, minut 30).

Els darrers deu minuts han estat ja de tràmit. Els dos equips tenien ganes d'acabar-ho sense allargar-ho més d'allò imprescindible. El Real Madrid ha arribat als vint punts al seu favor gràcies a Anthony Randolph (85-65, minut 35). Amb tot decidit, Martínez ha donat minuts a Ferrari. Més en clau de futur que no pas per intentar l'heroïcitat. Els vint punts s'han mantingut i el partit ha acabat amb un clar 94-74 a favor del Real Madrid.

Incidències: Raúl Zamorano, Carlos Peruga i Cristóbal Sánchez Cutillas han estat els àrbitres del partit. Guillem Jou Per part del Real Madrid ha tingut uns minuts Mario Nakic, fill de l'exjugador del Bàsquet Manresa Ivo Nakic.