Josep Pons i l'Orquestra Simfònica del Liceu portaran la cinquena simfonia de Mahler a Manresa

El 9 de maig de 2020 com a part dels actes de celebració del 20è aniversari de la reobertura del Liceu

Josep Pons i l'Orquestra Simfònica del Liceu
Josep Pons i l'Orquestra Simfònica del Liceu | Ivan Genescà
Redacció
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:22h
En el marc de la celebració del 20è aniversari de la seva reobertura, el Gran Teatre del Liceu i la seva Orquestra Simfònica volen ser presents a diversos indrets del territori català i ho faran amb "una obra excepcional com la cinquena de Mahler", tal com assegura el mestre Josep Pons, que la dirigirà al Teatre Kursaal de Manresa el 9 de maig (19h), a l'Auditori Enric Granados de Lleida el 8 de maig de 2020 i al Teatre Auditori de Sant Cugat el 10 de maig.

Les entrades per al concert de l'Orquestra Simfònica del Liceu a la sala gran del Kursaal es posen a la venda aquesta tarda a les 18h tant a les taquilles com per internet. El preu de les localitats serà de 30 euros (28 euros amb carnet Galliner i majors de 65 anys). Els grups d'alumnes d'escoles i professors de música tindran un preu de 6 euros (reserves a [email protected]). 

La Cinquena de Mahler

L'any 1902 serà un dels moment més feliços en la vida de Mahler: Alma està embarassada i decideixen casar-se. Paradoxalment Mahler a la tardor d'aquell mateix any torna a introduir la mort com a subjecte dins la seva  Cinquena simfonia. De gran complexitat i plena de contrastos (des de la simplificació del bellíssim  Adagietto  fins a la sumptuositat del darrer temps), és lírica, però alhora propera al dramatisme. Immortalitzada per Luchino Visconti com a banda sonora del film  Mort a Venècia, 1971, aquesta partitura forma part del repertori universal.
  
Josep Pons, que és un important mahlerià, oferirà una lectura analítica, transparent i poètica d'aquesta pàgina que representa una introspecció des del més íntim i profund de la condició humana fins a la lluminositat d'un grandiós final, passant pel regust de la música popular o l'amor més sentit.