Escopíndoles

Narració de contes i un cinefòrum, les noves Escopíndoles que comencen al Casal de les Escodines

Inclou tres sessions de narracions de contes, el 25 d'octubre, 15 de novembre, i 20 de desembre i el cinefòrum "La increïble història de la pera gegant", el 16 de novembre

per Redacció, 24 d'octubre de 2019 a les 14:30 |
El Casal de les Escodines i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa impulsen un nou bloc d'Escopíndoles lúdiques i culturals adreçades a infants i famílies per prendre's els propers mesos d'octubre a desembre.

La programació, estable i gratuïta que acull el Casal de les Escodines, inclou noves sessions de contes del món per a infants d'entre 5 i 9 anys i un nou cinefòrum per a públic familiar La increïble història de la Pera Gegant dirigit a famílies amb infants a partir de 4 anys.


Mil i un contes per a infants, un divendres al més, a les 18.30h

Les sessions de Mil i un contes són narracions de rondalles per a infants, a càrrec de l'animadora sociocultural, Montse Morera, que es portaran a terme els divendres, 25 d'octubre, 15 de novembre i 20 de desembre.

Aquestes trobades, que tenen una durada de 30 minuts, ofereixen l'oportunitat als menuts de gaudir i comentar contes d'arreu del món, una manera de viatjar i aprendre com es viu i què es valora a d'altres països.

Cal recollir l'entrada, a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, matins de 9 a 14h i tardes de 16 a 20.30h i els dissabtes, de 9 a 14h.


Cinefòrum per al públic familiar, el dissabte 16 de novembre, a les 18h

Els cinefòrums són projeccions de cinema no comercial pensades per visualitzar i poder comentar breument i en grup i de manera informal, allò que ha sorprès més del film.

En aquesta ocasió es projectarà la pel·lícula d'animació La increïble història de la pera gegant (Dinamarca, 2017). L'argument gira entorn la vila idíl·lica de Vilasol i els seus habitants: un elefant, en Sebastián i una gata, la Mitcho. Tots dos i la resta de vilatans estan molt tristos perquè el seu estimat alcalde ha desaparegut. 

La filmació, que es passarà en versió catalana i subtitulada en català per a infants amb problemes auditius, té una durada de 88 minuts i és una proposta alegre, simpàtica, entretinguda i enginyosa, que mostra el coratge dels personatges per emprendre una aventura.

Caldrà recollir l'entrada a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (c/ St. Bartomeu, 50 – 938 725 454; horaris, laborables de 9 a 14h i de 16 a 20.30h i dissabtes de 9 a 14h).

L'objectiu d'Escopíndoles és consolidar hàbits, periodicitat i públics. Des de l'inici del cicle assisteixen una mitjana de 15 infants, més acompanyants, a les hores del conte, i uns 40 nens i nenes i els seus familiars als cinefòrums.

Aquesta programació s'ha gestat amb la col·laboració d'algunes de les entitats ubicades al Casal de les Escodines (Associació de Veïns i Veïnes del barri de les Escodines i Associació Cultural Islàmica) i entitats culturals de la ciutat (Cineclub Manresa i Imagina't).

 

Participació