«Jerusalem», dirigida per Julio Manrique, arriba al Kursaal en dues funcions

Es tracta d'un muntatge original i transgressor amb una dotzena d'actors per reflexionar sobre la fi de les utopies

«Jerusalem» arriba en dues funcions al Kursaal
«Jerusalem» arriba en dues funcions al Kursaal | Promocional
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:45h
La Sala Gran del Teatre Kursaal acollirà aquest cap de setmana dins del Toc de Teatre en doble funció (dissabte a les 21h i diumenge a les 18h) Jerusalem de Jez Butterworth. Pere Arquillué encapçala un elenc format per una dotzena d'actors, sota la direcció de Julio Manrique, en una producció d'El Grec 2019 Festival de Barcelona, Centro Dramático Nacional i el Teatre Romea.

Decadent, abandonat, patètic, però també valent i divertit... Així és l'antiheroi que protagonitza aquest muntatge transgressor, que va deixar fascinat el públic britànic, un text original i singular que parteix de les essències de la vella Anglaterra per reflexionar sobre la fi de les utopies.

És el dia de Sant Jordi, patró d'Anglaterra, i en una localitat rural que aquell dia acull la fira del comtat, Johnny el Gall Byron surt del remolc on viu. Les autoritats el volen desnonar per poder construir al solar que ocupa i un pinxo li vol clavar una pallissa... És l'home més odiat del poble? Pot ser, però també és el més estimat: els amics volen que surti amb ells de festa i el seu fill el reclama perquè passin junts el dia visitant la fira...És una mena de Falstaff del nostre temps, un personatge modern però que al·ludeix constantment a una Anglaterra medieval idealitzada mentre beu, consumeix drogues o eludeix les autoritats que el persegueixen…

Jerusalem es va estrenar el passat més de juliol al Grec Festival de Barcelona i ara arriba a Manresa en la seva gira per terres catalanes. 

La propera obra del Toc de Teatre serà la comèdia La tendresa d'Alfredo Sanzol que es podrà veure el 23 i 24 de novembre. 

Les entrades per veure ‘Jerusalem' tenen un preu de 28€ (26€ amb carnet Galliner i Majors de 65 anys i 6€ menors de 25 anys).