Desenes d'alumnes, famílies i mestres de tres escoles de Manresa participen als «Camins escolars»

El regidor d'Ensenyament i Universitats Antoni Massegú ha participat a l'acte a l'escola l'Espill, acompanyant l'alumnat des del Pont de Ferro

El regidor Toni Massegú ha acompanyat els alumnes de l'escola l'Espill
El regidor Toni Massegú ha acompanyat els alumnes de l'escola l'Espill | AjM
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:16h
Manresa ha celebrat aquest dijous, 24 d'octubre, l'activitat Camins escolars, una iniciativa que pretén promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l'escola a peu i de forma autònoma. Com a estratègia educativa que fomenta l'educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s'emmarca dins els objectius i les línies d'educació del Pla Educatiu d'Entorn i el programa Educació 360. 

Aquest any l'activitat s'ha dut a terme a partir de les 8:40 del matí a les escoles Espill, Ítaca i Serra Húnter. El regidor d'Ensenyament i Universitats, Antoni Massegú hi ha participat a l'escola Espill, on ha acompanyat el trajecte de l'alumnat des del Pont de Ferro fins l'arribada a l'escola situada al carrer de Sant Joan, 51-59. 

A l'escola Ítaca el punt de trobada ha estat davant les cases de la Sagrada Família per fer el recorregut fins al centre escolar, situat a la Ctra. del Pont de Vilomara, 131–141. Pel que fa a l'escola Serra i Húnter, la trobada ha estat davant del Casal de les Escodines i els alumnes han anat fins l'escola situada al Passeig de Sant Jordi de la Balconada s/n. 

L'alumnat que ha participat d'aquesta activitat, acompanyats per mestres del centre i pares i mares voluntaris, han identificat els camins escolars amb diverses pancartes amb el logotip dels Camins escolars. 

El projecte Camins escolars és una activitat que se celebra a la ciutat des de fa dos cursos i des de la Comissió de Treball de Camins escolars, s'ha decidit que se celebrarà cada 24 d'octubre (feiner). La Comissió es coordina directament amb les regidories d'Ensenyament i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa. 

Es tracta d'un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l'espai públic i els hàbits de mobilitat en el que, d'una banda, es condicionen un conjunt d'itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola en modes ecomovibles i, d'una altra, es desenvolupen un conjunt d'accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l'entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.).