Mancomunació

El Consell Comarcal amplia el servei d'assistència tècnica en l'àmbit de l'arquitectura a dotze municipis

El servei potencia el treball en xarxa i l'optimització de recursos

per Redacció , 24 d'octubre de 2019 a les 11:38 |
Servei d'arquitectura del Consell Comarcal del Bages | CCBages
El servei d'assistència tècnica en l'àmbit de l'arquitectura que ofereix el Consell Comarcal del Bages està en expansió. Des d'aquesta tardor són dotze els ajuntaments del Bages que es beneficien d'aquest servei, el triple des que es va posar en marxa. D'aquesta manera se segueix intensificant el treball en xarxa i s'optimitzen recursos, mantenint una flexibilitat i adaptació a les necessitats de cada ajuntament.

El servei posa a disposició dels ajuntaments arquitectes funcionaris per realitzar les funcions que en l'àmbit de l'arquitectura cal desenvolupar a nivell municipal: gestió del planejament urbanístic, tramitació de llicències, control de les actuacions que es desenvolupen en el sòl no urbanitzable, elaboració, coordinació i direcció de projectes d'obra pública i atenció al ciutadà, entre d'altres. 


El servei es va iniciar a principis d'any amb Avinyó, El Pont de Vilomara i Rocafort, Talamanca, Gaià i des d'aquesta tardor compta també amb Navàs, Marganell, Sant Mateu de Bages, Balsareny, Sant Feliu Sasserra, Aguilar de Segarra, Sant Salvador de Guardiola i Rajadell.

En paral·lel, el Consell Comarcal del Bages ofereix assistència tècnica als ajuntaments en matèria d'enginyeria, un servei que es va implementar el 2017. Actualment presta assistència en aquest àmbit a onze municipis: Navàs, Fonollosa, Artés, Sant Mateu de Bages, Avinyó, Gaià, Monistrol de Montserrat, Castellgalí, Cardona, Pont de Vilomara i Rocafort i Talamanca.


Actualment hi ha tres arquitectes i tres enginyers contractats pel Consell Comarcal prestant aquests serveis.

Amb la incorporació i consolidació d'aquests serveis tècnics, el Consell Comarcal del Bages reforça la seva àmplia experiència en l'assistència especialitzada als ajuntaments, com en el cas dels serveis prestats en matèria informàtica, energètica, de serveis socials i protecció civil.

 

Participació