El BAXI Manresa sua per derrotar un lluitador Lietkabelis (76-70)

Victòria coral d'uns bagencs en què destaquen els disset punts de William Magarity

El BAXI Manresa ha aconseguit la segona victòria en dos partits a Europa
El BAXI Manresa ha aconseguit la segona victòria en dos partits a Europa | J. Alberch
23 d'octubre del 2019
Actualitzat el 24 d'octubre a les 14:21h
Pedro Martínez ja va advertir la setmana passada que pel simple fet de ser un equip ACB no es derrotarà un altre equip d'una lliga inferior com és el Lietkabelis. Aquesta nit n'hi ha hagut una nova demostració al Nou Congost. William Magarity ha ofert la seva millor versió i, amb disset punts, ha estat el màxim anotador del seu equip. Jordan Davis ha tornat a jugar. Per moments, se l'ha vist amb ansietat per fer una bona actuació. El BAXI Manresa és juntament amb el Tuk Telekom l'únic equip que suma dues victòries. Per un sol punt, el liderat correspon als turcs.

Jordan Davis ha tornat a la titularitat el dia que tornava a l'equip. Al seu costat hi havia Dani Pérez, Pere Tomàs, Juan Pablo Vaulet i David Kravish. El Lietkabelis ha començat amb Ken Brown, Vytenis Lipkevicius, Martinas Sajus, Zelko Sakic i Tomas Dimsa. Els dos equips han sortit amb encert ofensiu i han convertit els seus tres primers atacs. Kravish anotava tots els seus tirs.

Tot i això, l'ambient era fred. I la fredor ha fet disminuir l'encert. Davis n'era un dels exponents. L'escorta ho intentava però no trobava el cèrcol rival. En una jugada ha arribat a llançar tres cops seguits sense aconseguir anotar. Els seus companys seguien el mateix camí. Sense fer res extraordinari, el Lietkabelis ha aconseguit obrir un primer forat (8-13, minut 8). Martínez demanava temps mort i feia entrar Ryan Toolson enlloc de Jordan Davis. El BAXI Manresa ha aconseguit un parcial de 5-0 i Nemad Canak, tècnic visitant, també ha aturat el partit, Tomas Lekunas avança els lituans abans que Marc Peñarroya, que ha debutat a Europa, anotés un triple que no ha estat vàlid perquè la possessió s'havia esgotat (13-15, minut 10).

A l'inici del segon quart, Peñarroya ha caigut lesionat. Ha hagut d'abandonar la pista sense poder recolzar el peu esquerre. Semblava talment una afectació al turmell. William Maragity sumava dos triples seguits per tornar a situar al davant el seu equip. David Kravish i Eulis Báez també sumaven i donaven un nou impuls al seu equip. Ara era el BAXI Manresa qui sense fer res de l'altre món disposava d'una bona renda (24-17, minut 15). Martynas Sajus intentava que el Lietkabelis no perdés el partit per la via ràpida mentre que Vaulet aportava la seva intensitat habitual. Això li permetia aportar punts a favor dels seus. L'equip manresà ha gaudit d'una màxima diferència de vuit punts. Un parcial de 0-6, donava aire al Lietkabelis (32-30, descans).

El BAXI Manresa ha seguit manant després de passar pels vestidors. Davis ha fet net de la seva mala primera part i començava a produir. Sis punts seguits del nord-americà situaven un 44-36 al marcador que indicava els manresans volien marcar terreny. Els bagencs no s'han aturat aquí. Poc a poc, incrementaven el seu avantatge. Toolson resolia una jugador embolicada i posava el seu equip per primer cop amb més de deu punts de marge (53-41, minut 28). Ni molt menys ha estat el pas definitiu.

Com la setmana passada contra el Torun, les màximes rendes locals eren replicades per parcials a favor dels forasters. Els cinc punts a favor del BAXI Manresa abans de començar el darrer quart deixaven la victòria i el liderat a l'abast del Nou Congost. Per això, calia que el marge final fos de vuit punts. Magarity ho posava a l'abast amb tres tirs lliures. Seria la única anotació manresana amb estona. El Lietkabelis aconseguia un parcial de 0-8 que empatava a 59 a poc més de set minuts per acabar.

Magarity, amb el seu quart triple, trencava la sequera. Però ni molt menys un cop definitiu. Toolson i Kravish han sortit en uns moments que es preveien calents. Un triple del primer i una esmaixada del segon tampoc han estat l'estocada definitiva. Baéz anotava. Sakic errava. I Kravish situava el 73-68 a manca de 42 segons pel clàxon final. Un posterior 2+1 de Kravish ha sentenciat abans d'uns darrers segons en què al BAXI Manresa se li ha escapat el liderat.

Incidències: Aleksandar Glisic (Sèrbia), Cartsen Straube (Alemanya) i Andrei Sharpa (Bielorússia) han estat els àrbitres del partit. Marc Peñarroya s'ha lesionat al turmell esquerre el dia que debutava en competició europea. 3.450 espectadors han vist el partit en directe.