Divendres començaran les assemblees temàtiques del pressupost participatiu d'Artés

En total n'hi haurà sis dividides per àrees temàtiques

Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 20:52h
Aquest divendres comença la quarta edició dels Pressupostos Participatius d'Artés. A través de les sis assemblees temàtiques es generarà un espai d'escolta activa, de compartir i generar a través de la col·lectivitat i, el més important, de baix cap a dalt.

Paral·lelament s'elaboraran també els Pressupostos Participatius Infantils, sessions a les escoles d'Artés per a recollir la veu dels infants del poble. Les propostes d'infants conjuntament amb les propostes sorgides en les sis assemblees temàtiques se sotmetran a posterior votació i a partir dels resultats s'elaborarà el pressupost municipal de l'any següent, en aquest cas, de l'any 2020. 

Al llarg de les últimes tres edicions s'han dut a terme, gràcies a aquestes dinàmiques, actuacions com la millora del pati de l'escola pública, la creació de l'oficina d'habitatge municipal, l'elaboració de campanyes de civisme o la promoció del comerç de KM 0. Es pot trobar més informació sobre l'estat i seguiment d'aquests pressupostos a la web https://participa.artes.cat/.

Les assemblees temàtiques són obertes a tot artesenc que tingui ganes de dir la seva i que vulgui compartir les seves inquietuds i propostes perquè, de forma col·lectiva, es pugui millorar conjuntament el poble.

Com a novetat d'aquest any cal destacar que, per tal de facilitar la conciliació familiar i també obrir espais de cures, entre les activitats proposades el consistori hi afegeix un servei de monitoratge per a infants de 5 a 12 anys. 

Les assemblees temàtiques seran a les 19h de la tarda, exceptuant la de Desenvolupament econòmic que serà a les 20.30h a la Sala d'Actes de Cal Sitjes. Les dates de les assemblees són: 

25 d'octubre – Joventut
28 d'octubre – Benestar Social, Serveis Socials i Feminismes
30 d'octubre – Cultura i Entitats
4 de novembre – Educació, Civisme i Esports
6 de novembre – Desenvolupament econòmic local 
8 de novembre – Medi Ambient, Mobilitat, Urbanisme i Habitatge