El Passatge del Terror del carrer del Balç viatja a un sanatori de finals del segle XIX

Es desenvoluparà aquest cap de setmana, 26 i 27 d'octubre, i el vinent, 2 i 3 de novembre, a partir de les 6 de la tarda i fins les 10 de la nit

Presentació del Passatge del Terror del Carrer del Balç
Presentació del Passatge del Terror del Carrer del Balç | AjM
Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:14h
Tot és a punt per a la celebració de la tercera edició del Passatge del Terror al carrer del Balç. Enguany, l'espectacle està ambientat en un sanatori de finals del XIX, una època en què les malalties mentals eren encara força desconegudes i les persones amb trastorns eren aïllades de la societat.

La proposta d'aquesta edició pretén recordar com a les acaballes del segle XIX, Manresa hi havia un sanatori on es tractaven els casos més estranys i, alhora, inquietants. Ningú no sabia en què consistien els tractaments i les teràpies, fins que un dia es van obrir les portes i es van descobrir els experiments i els pacients, i si eren realment bojos o només els volien fer callar.

Les dades d'aquesta nova edició han estat presentades aquest dimecres al migdia, al carrer del Balç,  pel regidor de Turisme i Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i el representant de Xàldiga, Jordi Garriga. Hi ha assistir també el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda.

Joan Calmet ha mostrat la "satisfacció" per celebrar un any més una activitat "que en les darreres edicions ha tingut un bon èxit de públic" gràcies al treball d'una entitat "de gran potencialitat a la nostra ciutat com és Xàldiga". El regidor de Turisme ha subratllat "la voluntat de continuar tirant endavant iniciatives dinamitzadores que se sumin a l'activitat habitual del carrer medieval".

Per la seva part, Jordi Garriga ha explicat que la voluntat de Xàldiga, tot i l'èxit de l'edició anterior, "és continuar millorant i potenciar-lo encara més". En aquest sentit, ha informat que "enguany hi ha gairebé una cinquantena de persones implicades", sumant les que estan treballant per preparar l'espectacle i els actors i actrius que hi actuaran els propers dos caps de setmana. El representant de Xàldiga ha destacat també la importància de la música en aquesta edició, en la qual s'incorporen, entre d'altres composicions, dues peces del músic i compositor manresà Josep Maria Mestres Quadreny, que enguany ha fet 90 anys. 

L'any passat el passatge va rebre més d'un miler de persones

Després de l'edició passada en què més d'un miler de persones van gaudir d'aquesta proposta i van conèixer la història de la Bruna, una nena perduda per un carrer tenebrós i ple de misteris, la proposta d'aquest any de Xàldiga Taller de Festes ens portarà a descobrir què passava a l'interior d'aquest sanatori en un passatge del terror per a tots els públics. I que, al final del recorregut pel carrer medieval, comptarà amb un servei de xocolata desfeta per a recuperar-se dels ensurts.

El Passatge del Terror es desenvolupa en dos caps de setmana: 26 i 27 d'octubre i 2 i 3 de novembre, a partir de les 6 de la tarda i fins les 10 de la nit (els dos diumenges fins a les 21.30 h), en franges d'entrada de grups de mitja hora. Cada mitja hora, podran entrar entre 40 i 50 persones. El preu únic de l'entrada és de 5 euros i es poden adquirir anticipadament online al web www.manresaturisme.cat i al mateix carrer del Balç en horari d'obertura, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h, o el mateix dia i prèviament al passi.

El Passatge del Terror del carrer del Balç és una iniciativa de Xàldiga Taller de Festes amb la col·laboració de Fundació Turisme i Fires de Manresa.