Sant Fruitós i Sallent acolliran la presentació del llibre de Sergi Sol sobre Junqueras

Dimecres i divendres, respectivament

Oriol Junqueras en el seu torn d'última paraula durant el judici del procés
Oriol Junqueras en el seu torn d'última paraula durant el judici del procés | TS
Redacció
22 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:07h
Sant Fruitós de Bages i Sallent acolliran, aquesta setmana, la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures (Ara Llibres). L'acte, que es planteja com un homenatge al president d'ERC —que el proper 2 de novembre farà dos anys que és empresonat i ha estat recentment condemnat a 13 anys de presó— i també a totes les persones preses i exiliades a causa de la repressió de l'Estat espanyol.
 
La presentació comptarà amb l'autor del llibre, Sergi Sol, un dels principals col·laboradors de Junqueras. Estarà acompanyat pel pare de l'Oriol, Artur Junqueras; per l'activista i amic personal del vicepresident empresonat Maxi Calero, i pel músic Pep Picas.
 
El llibre de Sergi Sol analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum de l'1-O, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l'aplicació del 155, l'estratègia d'Esquerra per eixamplar la base de l'independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern. Però, més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d'aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras. El llibre vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.
 
L'acte de presentació està organitzat per l'editorial Ara Llibres i amb la col·laboració de les seccions locals republicanes. A Sant Fruitós tindrà lloc el dimecres, 23 d'octubre, a les 19.30h a la biblioteca municipal; i en el cas de Sallent serà aquest divendres, 25 d'octubre, a les 19.30h a la sala petita de la Fàbrica Vella.