Els sommeliers catalans fan el primer tast vertical de l'Abadal Mandó

Quaranta membres de l'Associació Catalana de Sommeliers han pogut conèixer el projecte de recuperació d'aquesta varietat local

Tast vertical de l'Abadal Mandó
Tast vertical de l'Abadal Mandó | Abadal
Redacció
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:01h
Membres de l'Associació Catalana de Sommeliers han assistit avui a una jornada professional al Celler Abadal, a Avinyó, on la varietat Mandó n' ha estat la protagonista.  El celler és pioner des de fa 15 anys en treballar amb la recuperació d'aquesta varietat local del Bages, gairebé extingida.

De la mà de Miquel Palau, enòleg d'Abadal, la jornada s'ha iniciat amb una visita a la vinya de Mandó, seguida d'un tast de vi en rama (vi en procés d'elaboració) al celler de la que serà la propera anyada d'aquest vi. A continuació ha tingut lloc un tast vertical, on s'han pogut tastar les anyades 2012, 2015, 2016 i la 2017, que recentment ha sortit al mercat. La jornada ha finalitzat amb un dinar.

L'Abadal Mandó és un tribut al Bages i a l'esperit innovador d'Abadal. Un vi que ens trasllada al bell mig del bosc del Bages, amb aromes florals, de garrofa i sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i fruita madura. En boca és molt fresc, equilibrat, llaminer i rodó, amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d'aquesta varietat i una acidesa que li confereix llarga vida a la copa.

Abadal, vinya i paisatge del Bages

Abadal és un celler familiar nascut de la vocació d’elaborar vins que expressin la singularitat del seu paisatge: vinyes en terrasses envoltades de bosc, varietats tradicionals úniques –Picapoll i Mandó com a principals exponents- i sòl d’argila amb forta presència de pedra. En la seva aposta pel territori com a camí de diferenciació i identitat, Abadal treballa per afermar la tradició vitícola del Bages amb innovació i modernitat.