Aigua, fang i vent per als intrèpids corredors a la 9a cursa de Castelltallat

Adrià Giménez i Anna Freixa es van imposar en una prova molt tècnica i exigent

Sortida de la 9a Cursa de Castelltallat
Sortida de la 9a Cursa de Castelltallat | Marc Ribas
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:10h
El mal temps va ser el protagonista de la 9a cursa de Castellatallat d'uns 15km i uns 600 metres de desnivell. En total hi van participar 170 corredors que estaven cridats al desafiament de la primera de les tres curses Maqui del 2019.

S'aixecava el diumenge amb previsions meteorològiques dolentes, en diferents punts localment ja plovia i en altres els cels estaven negres amb alguna petita escletxa de sol.

El campionat que acostuma a agermanar tot un grup de corredors de nivell amants de la muntanya donava el tret de sortida a l'hora prevista sota la pluja. Els 15 quilometres de recorreguts pels boscos, camps, corriols i camins del municipi de Castelltallat van estar acompanyats en tot moment d'una forta pluja i vent que va deixar el terreny fangós i relliscós. El fang i l'aigua van augmentar el grau de tecnicisme en les baixades i van fer la delícia dels participants al esdevenir encarà més feréstega i maqui la cursa.

El guanyador de la 9a edició en categoria masculina va ser Adrià Giménez Mateo amb un temps de 59'14", seguit de Ricard Costa amb 59'44". En tercera posició va entrar Xavier Espiña amb un temps de 1h13". Els participants arribaven a meta en degoteig. La forta pluja va fer que es creessin petites distàncies entra tots, per la dificultat del terreny relliscós.

En noies, la cursa va esta dominada per Anna Freixa amb 1h13'46". En segona posició va entrar Patricia Duran Soley amb un temps d'1h20'49". La tercera posició del pòdium va ser per Mangels Lozano Curtichs amb 1h21'9".

Tots els corredors i corredores arribaven a meta sota la pluja intensa, ben molls i bruts de fang. Tots ells un cop travessaven l'arc de meta, van poder trobar aixopluc dins el Restaurant de Castelltallat on es va fer un esmorzar per a tots els participants.