El manresà Jaume Rovira Llovet comparteix la seva memòria vital a «Memòries d'en Jaume»

La publicació, nascuda en el marc d'un taller literari de l'Ajuntament de Manresa, recull les vuit primeres dècades de l'autor

Vista parcial de la portada del llibre
Vista parcial de la portada del llibre | Zenobita
Redacció
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 8:33h
L'editorial manresana Zenobita edicions s'ha fet càrrec de la publicació de Memòries d'en Jaume, una obra autobiogràfica escrita pel manresà Jaume Rovira Llovet. L'obra va començar a gestar-se fa quatre anys, en el marc del taller literari Aprèn a escriure les teves memòries, impulsat per la regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa i coordinat per la historiadora manresana Gal·la Garcia Casarramona. 

L'obra s'estructura en tres etapes. En la primera, des de 1938 fins a 1963, Rovira relata els seus records d'infància i adolescència, tot fent-nos partícip de les anècdotes familiars que van marcar els seus primers anys a Castellgalí, el descobriment de la capital del Bages, les seves primeres feines, el servei militar o la seva història amb la Paquita, amb qui es casa i forma la seva família.

Precisament, la segona etapa de l'obra, de 1963 fins a 1983, comença amb el seu casament i recull moments destacats de la seva biografia, com la mort del pare, el naixement de les filles i el seu desenvolupament professional, dedicat al sector metal·lúrgic, primer com a oficial metal·lúrgic i posteriorment com a director industrial.

En la tercera etapa, entre 1983 i 2003, Rovira recull les vivències personals i recorda moments familiars quotidians i d'altres que van marcar la ciutat, com la victòria del TDK Manresa. La quarta etapa, de 2003 a 2018, s'inicia amb la seva jubilació i explica a què dedica el seu temps lliure, entre viatges, voluntariat, hobbies i nets. 

A Memòries d'en Jaume, Jaume Rovira Llovet "ha fet un treball de síntesi, de recerca activa en arxius, de verificar informació... i ha aconseguit descriure amb solvència i amb les seves pròpies paraules la primera part de la seva biografia personal", explica Gal·la Garcia. 

Aquesta publicació es va presentar el passat 8 d'octubre a la sala d'actes del Centre Cultural el Casino en el marc de la programació del Dia Internacional de les Persones Grans a Manresa.