Unes 120 persones han participat a la caminada Seguint la petjada de Sant Ignasi

L'amenaça de pluja al matí ha fet minvar les inscripcions a la jornada

La caminada ha tingut lloc aquest diumenge
La caminada ha tingut lloc aquest diumenge | Dintre el Bosc
Redacció
20 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:40h
La pluja que queia a Manresa aquest diumenge abans de les 8 del matí ha fet minvar les inscripcions d'última hora, però no ha fet por als caminants que ja s'havien inscrit de forma anticipada. 

Pocs minuts després de les 8 del matí, amb les últimes gotes de pluja, es donava la sortida a la caminada que ressegueix alguns dels indrets on va passar Sant Ignasi fa 497 anys en la seva estada a Manresa. Es tracta d'una caminada on els participants poden apropar-se a la història del Sant, ja que se'ls fa entrega d'un llibret amb ressenyes dels espais per on transcorre el recorregut, i en què les diferents esglésies i capelles es troben obertes i es poden visitar: església de Sant Sadurní de Salelles, la capella de la Guia o la capella de Sant Marc. 

Els organitzadors de la caminada han atès els participants al llarg dels 17 o 22 quilòmetres en els diferents controls i avituallaments vestits amb un vestit de sac, com es diu que es vestia Ignasi de Loiola. 

Al final de la caminada, a la plaça Fius i Palà, els caminants i les persones que s'han apropat a la plaça han pogut gaudir de l'actuació musical d'alumnes i professors de l'escola Voice Up, així com d'un pica pica per recuperar les forces. 

L'any 2022 es compleixen 500 anys de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa. La caminada del Grup Sardanista Dintre el Bosc és una de les moltes activitats que es programen a Manresa relacionades amb l'efemèride. 

El Grup Sardanista Dintre el Bosc és una entitat manresana formada per quatre colles sardanistes, una coral i un grup excursionista, que té els seus orígens en la colla sardanista Dintre el Bosc, fundada l'any 1951.