Més de 3.000 manifestants refermen la tradició antifeixista de Manresa

La convocatòria espanyolista de suport a la Guàrdia Civil aplega una seixantena de persones

Un manifestant mostra una bandera antifeixista a la Guàrdia Civil de Manresa
Un manifestant mostra una bandera antifeixista a la Guàrdia Civil de Manresa | Pere Fontanals
20 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:18h
Les mobilitzacions a Manresa arran de la sentència del procés no s'aturen i aquest diumenge, de nou, més de 3.000 persones s'han manifestat atenent la convocatòria dels col·lectius antifeixistes de la ciutat. El motiu, donar resposta a la concentració convocada per la plataforma espanyolista Somos Resistencia de suport a la Guàrdia Civil.
  La manifestació antifeixista ha partit de la plaça Sant Domènec amb la voluntat d'anar-se a trobar amb la convocatòria espanyolista a la plaça Catalunya. Després que els dos primers estiguessin tallats per vehicles dels ARRO dels Mossos d'Esquadra, han seguit la carretera de Cardona fins que han vist que el carrer Dos de Maig estava custodiat només per una furgoneta policial que, a més, estava estacionada en un lateral. La capçalera ràpidament ha enfilat el carrer de pujada sense que el vehicle pogués reaccionar a temps -de fet amb les presses ha xocat contra un senyal d'informació- i ha encarat la plaça Catalunya per Prudencia Comellas i Martí i Julià.
 

Capçalera de la manifestació antifeixista a la carretera de Cardona. Foto: Pere Fontanals


Per un moment ha semblat que antifeixistes i espanyolistes podrien coincidir a la plaça Catalunya, però a l'entrada a la plaça els Mossos han creuat dos vehicles i han muntat un dispositiu mentre en paral·lel feien marxar la quarantena d'espanyolistes que hi havia carrer Martí i Pol en direcció a la Guàrdia Civil.
 

Els Mossos han tallat l'accés de la manifestació antifeixista a la plaça Catalunya. Foto: Pere Fontanals


La capçalera de la manifestació, que ha estat en tot moment pacífica, ha cantat i cridat consignes antifeixistes davant el cordó policial, però sense tenir visió de la plaça on, a l'altra banda s'hi acumulaven veïns encuriosits pel dispositiu. Al cap d'uns minuts la manifestació ha decidit anar marxa enrere fins a la carretera de Cardona i arribar a la comandància per l'extrem contrari al que es trobaven els espanyolistes, just a la creu del terme.
  Allà, com dissabte a la nit, una barrera de tanques embridades entre elles i encadenades a elements del mobiliari urbà impedien els manifestants apropar-se a la façana principal de la Guàrdia Civil i els deixaven a la cruïlla amb Francesc Maragas. Himnes de la Guàrdia Civil i el Viva Espanya de Manolo Escobar d'una banda i els Segadors i clams de "Manresa antifeixista" de l'altra.
 

Els espanyolistes, a l'altre extrem de la façana de la Guàrdia Civil. Foto: Pere Fontanals


Cap agent a peu de carrer, tot i que cinc furgonetes d'antiavalots a la zona neutre. Al cap d'una hora, els col·lectius antifeixistes han fet una crida a tornar a la plaça Sant Domènec on ha estat desconvocada la manifestació. A la Guàrdia Civil hi ha quedat una seixantena d'espanyolistes amb la música sonant per una megafonia una mica tronada.