L'entorn de la Fàbrica dels Panyos s'omple d'activitats, música en directe i food trucks

La Festa dels Panyos, que ha tingut lloc aquest cap de setmana, ha inclòs visites guiades a l'interior de l'edifici, catalogat com a bé d'interès nacional

Una de les visites guiades a l'interior de la fàbrica dels Panyos
Una de les visites guiades a l'interior de la fàbrica dels Panyos | Laura Coletas
20 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:26h
L'antiga Fàbrica dels Panyos de Manresa i el seu entorn han estat els escenaris de la Festa dels Panyos, que ha comptat amb actuacions de música en directe, visites guiades a l'interior de l'edifici i food trucks. 

La jornada de diumenge ha començat amb itineraris guiats per l'antiga fàbrica tèxtil. Els participants, amb grups reduïts, han pogut visitar les diferents plantes i dependències de l'edifici, conèixer amb més detall la història que s'amaga darrere aquesta construcció amb més de 200 anys de vida i endinsar-se en alguns dels seus aspectes més singulars. Imatges en blanc i negre de treballadors i soldats que van passar per la fàbrica, plànols i fotografies antigues de l'edifici, mapes, instantànies aèries... 

La Fàbrica dels Panyos fou construïda entre els anys 1818 i 1820. L'edifici ha estat escenari del treball de la llana, del cotó i fins i tot va ser l'espai que va servir d'estada a l'exèrcit republicà. Es tracta de la fàbrica de riu més antiga del país que encara conserva algunes de les seves característiques originals. Precisament, per la seva antiguitat, estat de conservació i valor patrimonial la ciutat va iniciar un procés de rehabilitació, amb la intenció de fer-ne una remodelació més integral i recuperar l'edifici. 
 

Visita a l'interior de la fàbrica dels Panyos. Foto: Laura Coletas


Paral·lelament a les visites guiades, al migdia, ha tingut lloc el vermut musical amb el duet Blue Ball. A la tarda hi ha programada una actuació musical a càrrec de l'escola MTM. La jornada clourà amb un concert de Smooth Trio.

L'obertura de l'Espai Vermusic va donar el tret de sortida a les activitats de dissabte. Seguidament, a la tarda, va tenir lloc una actuació musical a càrrec de l'escola Voice up!. La jornada va finalitzar amb un concert de Rubber Soul, banda tribut a The Beatles. 

L'esdeveniment ha estat organitzat pel Parc de la Sèquia, l'Ajuntament de Manresa, AMCTAIC i Vermusic, compta amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Enginyers Industrials de Catalunya, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Centre d'Estudis del Bages ADDIPA i Manresa Turisme.