El BAXI Manresa tampoc trenca la mala ratxa contra el Tenerife (61-81)

El BAXI Manresa ha perdut clarament contra l'Iberostar Tenerife
El BAXI Manresa ha perdut clarament contra l'Iberostar Tenerife | J. Alberch
20 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:59h
L'11-2 que reflectia el marcador al minut quatre no ha estat cap reflex del què passaria després. L'Iberostar Tenerife s'ha mostrat molt superior i s'ha endut una còmode victòria gracies sobretot a l'aportació de Santi Yusta i Georghe Shermadini. El llançament ha estat novament una important llacuna per al BAXI Manresa. Només Pere Tomàs als compassos inicials i David Kravish a la segona part han estat puntualment focus de producció ofensiva. De les poques coses positives que deixa aquesta cinquena jornada són els debuts de Marc Peñarroya i Luka Mitrovic. Els bagencs sumen quatre derrotes seguides i es situen al grup de cuers de la classificació.

Pedro Martínez ha decidit sortir amb un quintet ‘més clàssic' format per Dani Pérez, Ryan Toolson, Pere Tomàs, William Magarity i David Kravish. Per part del Tenerife han començat Marcelinho Huertas, Sasu Salin, Daniel Diez, Àlex Suárez i Georghe Shermadini.. Precisament, el georgià ha anotat la primera cistella després de superar Kravish amb facilitat. Ha estat un avís per despertar un nord-americà que ha sumat jugades de mèrit a nivell defensiu. En atac, destacava la lucidesa de Tomàs. El mallorquí ha vuit punts seguits. Posteriorment, ha assistit Toolson perquè l'escorta sumés de tres (11-2, minut 4).

Els canaris han intentat acostar-se tot forçant tirs addicionals després de cistelles relativament fàcils. Martínez feia moure la banqueta. Entre els substituïts hi havia Tomàs, llargament aplaudit. En un altre canvi feia el seu debut Marc Peñarroya. Mica en mica, el Tenerife s'anava acostant al marcador. Georghe Shermadini i Santi Yusta gairebé l'han igualat. Jordan Sakho resolia una jugada embolicada per tancar el primer quart (22-19). Iffe Lundberg sumava els seus tres primers punts per empatar. El BAXI Manresa era incapaç de trobar opcions que sí trobaven els visitants ben recolzats per Yusta i Shermadini. Els bagencs només han anotat tres punts en vuit minuts. Pérez i Dulkys ho han intentat arreglar i la diferència al descans era només de vuit en contra dels interessos manresans (31-39).

Set punts més de Yusta disparaven els visitants i situaven la victòria manresana al nivell de gesta gairebé heroica. Al cantó local, només Kravish era capaç de trobar la cistella visitant. Massa poc per inquietar un Tenerife que veia com la seva renda no baixava dels deu punts. És més. La tendència era que cada vegada fos més àmplia. El desencert ofensiu i les facilitats ofertes en defensa feien que el Tenerife fos cada cop més lluny (43-63, minut 30). Els darrers deu minuts han estat sobrers. Al BAXI Manresa no li entrava res i el Tenerife era cada cop més lluny.

Els bagencs estaven rebent una dura derrota davant uns seguidors que intentaven animar com podien. A manca de cinc minuts, ha debutat el pivot serbi Luka Mitrovic. En una de les seves primeres accions ha aconseguit un 2+1. Els canaris han disposat d'una màxim de 26 punts al seu favor. Els de Martínez ho han reduït als 20. Suficient per no ocupar plaça de descens (61-81). Ara toca canvi de xip i pensar en el Lietkabelis el proper dimecres.

Incidències: La cinquena jornada de l'ACB s'ha sumat a la commemoració del dia mundial contra el càncer de mama. Per això els entrenadors portaven la corbata de color rosa. El logotip de la competició que hi ha al parquet era del mateix color. Marc Peñarroya ha debutat amb el número 25 i Luka Mitrovic amb el 21. ¡