Els Mossos detenen dos joves més acusats de desordres a l'entorn de la Guàrdia Civil de Manresa

Les detencions es van practicar la nit de divendres quan un grup de manifestants es van concentrar a la comandància

Una de les concentracions que s'han viscut a la Guàrdia Civil de Manresa aquesta setmana
Una de les concentracions que s'han viscut a la Guàrdia Civil de Manresa aquesta setmana | Pere Fontanals
19 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:31h
Els Mossos d'Esquadra han confirmat la detenció de dos joves, un d'ells menor, a l'entorn de la comandància de la Guàrdia Civil de Manresa el divendres al vespre. Després de la històrica manifestació de la jornada de vaga que va aplegar unes 12.000 persones al migdia a la plaça Major de Manresa, alguns dels joves es van dirigir a la comandància per mostrar el seu rebuig per la presència del cos militaritzat espanyol a la ciutat.

Si bé la concentració del migdia no va anar més enllà degut a la presència d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra i a que el perímetre de l'edifici oficial havia estat envoltat de tanques, al vespre un grup de joves hi va tornar.


En un moment donat de la protesta, segons els Mossos d'Esquadra, algun dels independentistes van llançar objectes i ous contra el cordó policial, fet que va comportar les primeres corredisses entre agents i manifestants que van acabar amb la detenció dels dos joves, un d'ells menor, a qui imputen un presumpte delicte de desordres públics.

Amb aquests ja són cinc els manifestants detinguts a Manresa, tres pels aldarulls de dimecres a la nit, un durant la mateixa nit i dos més l'endemà, i aquests dos de la nit de divendres.