La vaga general del 18-O a Manresa renova l'esperit del 3 d'octubre de 2017

Unes 12.000 persones participen a la manifestació central de la jornada a la capital del Bages

Aspecte de la plaça Major durant l'arribada de la manifestació de la Vaga del 18-O
Aspecte de la plaça Major durant l'arribada de la manifestació de la Vaga del 18-O | Pere Fontanals
18 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:04h
Manresa ha renovat aquest divendres l'esperit de l'aturada de país del 3 d'octubre de 2017 aplegant 12.000 persones, segons la Policia Local, a la manifestació convocada pel Comitè de Vaga General del 18-O que ha col·lapsat el centre de la ciutat des de la plaça Sant Domènec fins a la plaça Major passant per Crist Rei.

El seguiment ha estat tan massiu que quan la plaça Major ja era plena, des de l'organització s'ha fet una crida als manifestants a ajuntar-se per permetre que tothom entrés a la plaça, ja que la cua de la marxa encara passava pel carrer Guimerà. Però no s'ha aconseguit. Amb la plaça Major densament plena, encara els carrers del Cap del Rec i Sobrerroca es trobaven col·lapsats de gent que continuava arribant.


Amb els comerços tancant portes al pas de la manifestació, els càntics per la vaga general, en contra dels Mossos d'Esquadra, per la independència o per la llibertat dels presos polítics s'han anat succeint fins que quan la densitat de la plaça Major no permetia absorbir més manifestants, s'ha fet la lectura del manifest.
 

Un jove amb la bandera espanyola sense problemes a la manifestació. Foto: Pere Fontanals


El manifest s'ha centrat en denunciar la repressió de l'Estat, la voluntat de llibertat del poble de Catalunya, però no ha obviat altres problemes com els desallotjaments i la pobresa. També ha denunciat l'actuació policial dels últims dies al país i especialment de la nit de dimecres a Manresa i ha demanat la dimissió del conseller Miquel Buch.

L'ambient festiu ha continuat amb música i un pilar dels Tirallongues davant la immensa estelada del Bar Toni's. Ben d'hora al matí, el comitè havia tallat la C-25 i la C-55.