El Comitè de Vaga 18-O de Manresa talla la C-55 i la C-25 i fa piquets

Uns 150 activistes, entre els dos talls, s'han citat a les 6 del matí i han allargat les seves accions fins passades les 10

Tall a la C-25 amb canyes i altres materials encesos
Tall a la C-25 amb canyes i altres materials encesos | Edu Font/Ràdio Manresa
17 d'octubre del 2019
Actualitzat el 18 d'octubre a les 19:43h
El Comitè de Vaga 18-O de Manresa ha tallat des de ben d'hora de matí la C-25 i la C-55. La cita era a les 6 del matí a la plaça de la reforma i a l'avinguda Universitària. Des d'allà, una seixantena d'activistes han anat a tallar la C-55 als Comtals, i un número similar s'han desplaçat fins a la C-25 tocant a Sant Joan de Vilatorrada.

El tall a la C-55 s'ha allargat fins passades les 9 del matí, quan s'ha desconvocat davant la presència de dues furgonetes dels antiavalots dels Mossos. Aquest tall no ha viscut gaires retencions ja que els Mossos d'Esquadra han muntat dispositius a la rotonda de Sant Pau i han fet girar cua els vehicles que arribaven en sentit nord.
 

Tall a la C-55 durant la jornada de vaga. Foto: Pere Fontanals


El tall a la C-25 ha estat més vistós ja que de seguida han fet barrera amb pneumàtics, canyes i branques en flames, fet que passades les 8 del matí han portat els Bombers al lloc. Davant la negativa dels activistes a deixar-los passar, finalment els Mossos d'Esquadra han dissolt la marxa.

De tornada a Manresa, aquest grup s'ha aturat davant del Mercadona per fer piquet fins que l'hipermercat ha tancat portes. Com en el cas del primer grup, vora les 11 s'han desplaçat per participar a la manifestació central de la jornada de vaga a Manresa