Ciutadans es queda sol en la seva demagògia «terrorista» sobre la situació que viu el país

La patriòtica, manipuladora i tòpica intervenció d'Andrés Rojo en el ple no obté resposta de la resta de grups del l'Ajuntament de Manresa

Els regidors independentistes mostren cartells amb els presos polítics durant la intervenció de Rojo
Els regidors independentistes mostren cartells amb els presos polítics durant la intervenció de Rojo | Andrés Rojo
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:49h
Si el portaveu de Ciutadans, Andrés Rojo, pretenia encendre el ple de Manresa amb una intervenció patriotera, fàcil i plena de tòpics espanyolistes obligant la resta de grups a aprovar una moció de condemna de la violència i el terrorisme, val a dir que no se n'ha sortit gens bé.

Amb l'allargada ombra del diputat bagenc i exregidor de Ciutadans a Manresa, Antonio Espinosa, que en la seva megalomania ha arribat a intentar donar instruccions a l'alcalde des del públic -"aquí soc jo qui gestiona el funcionament del ple", li ha etzibat Junyent-, Rojo ha parlat de "guerrilles amb artefactes i armes blanques als carrers de Manresa", d'"intent de setge a la comandància de la Guàrdia Civil", de "famílies atemorides",... però cap de les hipèrboles usades per l'espanyolista no han fet reaccionar als altres grups.

L'única llicència que s'han permès els regidors dels partits independentistes en el debat de la moció ha estat la d'aguantar cartells amb els presos polítics mentre parlava el representant de Ciutadans. Ni tan sols el portaveu del PSC, Felip González, no li ha entrat en el joc: "el que havia de dir sobre la defensa de la Guàrdia Civil i el que em sembla la situació que es viu a Catalunya, ja ho vaig dir ahir", en referència al ple extraordinari que es va celebrar per tractar aquest tema i al que els dos regidors de Ciutadans no van assistir.

La portaveu de Fem Manresa, Roser Alegre, s'ha limitat a narrar la cronologia dels aldarulls que es van viure a Manresa la nit de dimecres després de la cassolada, recordant que van ser els antiavalots dels Mossos els que van en joc "quan la gent començava a tornar cap a casa", i que hi van haver "desenes de ferits i tres detinguts". "No hi ha infiltrats, són els joves que volen un futur millor", ha destacat, alhora que ha assegurat que "violència són els desnonament i les retallades".

En nom del govern municipal, el republicà Marc Aloy ha felicitat l'organització de la Marxa per la Llibertat que va fer que 15.000 persones l'acompanyessin pels carrers de la ciutat, i ha recordat el comunicat que ha emès l'Ajuntament a mitja tarda. "Rebutgem les violències, la d'uns pocs que van provocar aldarulls i també la desproporció de la intervenció dels Mossos d'Esquadra", ha finalitzat.

Tots els grups, inclòs el PSC, han votat en contra de la demagògia "terrorista" que ha usat Ciutadans en el ple, aplaudida per Espinosa des del públic com si fos un senyor amb un escuradents a la boca després d'una corrida de toros.