Els Mossos detenen un menor i un jove a qui relacionen amb els aldarulls de la nit de dimecres

Les detencions s'ha practicat aquest dijous al migdia durant les accions estudiantils que han tingut lloc després de la manifestació

La carretera de Cardona després dels aldarulls
La carretera de Cardona després dels aldarulls | Sílvia Rius
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:33h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous passades la 1 del migdia un menor d'edat i un jove major d'edat a qui relaciona amb els aldarulls que van tenir lloc la nit de dimecres a la carretera de Cardona de Manresa acusats d'un delicte de desordres, danys i atemptat a l'autoritat. 

Dimecres a la nit, després que es desconvoqués la cassolada davant la comandància de la Guàrdia Civil de Manresa i després que la Marxa per la Llibertat arribés al Congost, furgonetes i agents a peu dels antiavalots van intervenir per dissoldre els dos-cents manifestants que encara quedaven a la cruïlla entre carretera de Cardona i carrer Francesc Moragas. Entre les corredisses, alguns manifestants van creuar contenidors a la via per dificultar el pas dels vehicles policials, i després els van encendre. Aquest dijous, l'Ajuntament de Manresa ha valorat els desperfectes en uns 15.000 euros i també ha rebutjat la "desproporcionalitat" d'aquesta intervenció policial.

Les detencions s'ha produït a Manresa, al carrer, durant les diverses accions que han dut a terme els estudiants a la ciutat, després que es desconvoqués la manifestació del SEPC. Tot i que la policia catalana no ha confirmat el lloc de la detenció, el menor i el jove han pres part de les accions estudiantils d'aquest dijous al matí.

Després de la manifestació de la SEPC, que ha finalitzat el seu recorregut a la plaça Major, alguns dels joves s'han dirigit a la comandància de la Guàrdia Civil, des d'on, degut a la important presència policial, han baixat per Francesc Moragas fins al Congost i posteriorment s'han dirigit cap al Pont Nou, on la policia els ha barrat el pas.

Durant el matí han circulat diverses informacions confuses, com el de la detenció  jove, que ha estat desmentida per Mossos, o la de càrregues policials d'agents no uniformats, que també ha estat negada pel cos.

El que sí que han confirmat els Mossos d'Esquadra han estat aquestes dues detencions que no són per accions d'aquest dijous, sinó perquè se'ls ha identificat com a presumptes autors d'accions durant els aldarulls de la nit de dimecres.