sentència

ERC i Junts per Castellbell sol·liciten un ple extraordinari per mostrar el rebuig a la sentència del Suprem

Per sol·licitar-lo es requereixen tres regidors i entre els dos grups en són cinc

per Redacció , 17 d'octubre de 2019 a les 13:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de que es va fer oficialment pública la sentència del Tribunal Suprem espanyol, la majoria d'Ajuntaments de la comarca han convocat Plens Extraordinaris per passar a aprovació una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, demanar l'amnistia dels presos i preses polítiques i en defensa del dret d'autodeterminació. Com a text inicial de consens, s'ha utilitzat el model proposat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis de Catalunya (ACM). Aquest darrer ens municipalista té associats 935 municipis dels 948 de Catalunya.
 

Davant del silenci institucional de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar governat pel PSC, els grups municipals d'ERC i Junts per Castellbell i el Vilar han acordat demanar la convocatòria d'un Ple Extraordinari i presentar la moció, atès que en aquest cas només calen tres regidors del Consistori per fer-ho i en són cinc.
 

Es dona la circumstància que l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, forma part de l'executiva de l'ACM i no s'ha fet seva la proposta de moció consensuada d'aquesta Associació. El PSC del qual l'alcaldessa és portaveu al Consell Comarcal del Bages va votar en contra de la seva aprovació aquest dimarts passat.
 
De manera resumida, la moció demana que l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar adopti els següents acords:
 
1 – Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria en relació al judici de l'1 d'octubre.
2 – Reclamar la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir la seva amnistia.
3 – Mostrar el compromís amb el dret a l'autodeterminació, en tant que dret fonamental recollit als tractats internacionals signats també per l'Estat espanyol.
4 – Reafirmar-nos en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català.
5 – Exigir al govern espanyol el respecte a la legitimitat de les persones escollides democràticament a les institucions catalanes.
6 – Comprometre'ns a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i la Generalitat, i participar com a representants legítims de la ciutadania en una assemblea d'electes a favor dels drets polítics i la llibertat.
7 – Mostrar l'adhesió de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, i convidar la ciutadania a participar-hi.
8 – Expressar la ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Castellbell i el Vilar, el diàleg, els principis democràtics i la pluralitat política.
9 – Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals de la ciutadania i com a país als municipis agermanats.
10 – Fer arribar aquest aquests acords a les Presidències del Parlament, de la Generalitat, del Congrés de Diputats, del Govern de l'Estat espanyol, a l'AMI i a l'ACM, així com donar a conèixer el contingut dels acords a la ciutadania del municipi.

 

Participació