El ple de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet rebutja la sentència del Tribunal Suprem

Els grups municipals d'ERC, Junts per Sant Vicenç de Castellet i SVC En Comú aproven una moció en el marc d'un ple extraordinari urgent

Redacció
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:28h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet rebutja la sentència del Tribunal Suprem, demana la llibertat i l'amnistia dels presos i preses polítiques i defensa el dret d'autodeterminació com a via per resoldre el conflicte amb l'Estat espanyol. Amb els vots favorables dels grups d'ERC, Junts per Sant Vicenç de Castellet i SVC En Comú i l'absència del grup del PSC, el consistori ha aprovat la moció en el marc d'un ple extraordinari urgent.

Drets i llibertats

El text denuncia les conseqüències greus que té la sentència sobre els drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania con són el dret de manifestació, expressió, de lliure associació i de dissidència política. També expressa la voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Sant Vicenç de Castellet, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret.

En paral·lel es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català i reitera la voluntat de l'Ajuntament de posar-se al servei del diàleg polític i treballar per trobar solucions a l'actual conflicte polític.