Les muntanyes de la Catalunya Central, a punt per viure una nova tardor maqui envoltades de corredors

La primera trail que es farà dintre del Campionat Maqui tindrà lloc aquest diumenge a Castelltallat

Trail Els Tossals 2016, a l'Espunyola
Trail Els Tossals 2016, a l'Espunyola | Josep Maria Montaner
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:39h
Aquest diumenge, 20 d'octubre, es donarà el tret de sortida a una nova edició del Campionat Maqui, un esdeveniment esportiu que té com a escenari les muntanyes de la Catalunya Central i que tal com expliquen els seus organitzadors, està pensat per a tots aquells amants de les trails que busquen "l'essència i la pureses de les primeres curses de muntanya que s'organitzaven a Catalunya" i que esperen trobar "bon rotllo i un recorregut atractiu".

Igual que en les edicions anteriors (aquest any serà la novena), el Campionat Maqui constarà de tres curses que es disputaran a Castelltallat (Bages), l'Espunyola (Berguedà) i Sallent (Bages). La primera de totes tindrà lloc aquest diumenge, 20 d'octubre, a Castelltallat. Constarà de 13 quilòmetres, amb molts trams de pista i camps, i alguns corriols.

El punt de sortida serà el Casal de Castelltallat, i l'hora d'inici de la cursa, les deu del matí. Amb tot, des de l'organització es recomana que els corredors hi siguin, com a mínim, una hora abans, per poder recollir els dorsals de forma tranquil·la i ordenada. Durant el recorregut s'habilitaran tres avituallaments amb fruita i beguda. Un cop finalitzi la prova esportiva, els participants podran recuperar forces amb un esmorzar típic de pagès.

Les inscripcions per a prendre part d'aquesta primera cursa del Campionat Maqui tenen un preu de 15 euros si es formalitzen anticipadament (a través d'aquest enllaç), i de 20 si es paguen el mateix dia de la prova. En cas de no tenir assegurança, a aquest preu final se li hauran d'afegir 3 euros més.

Segona cita: Trail Els Tossals (l'Espunyola)

Molt esperada pels amants de la tardor maqui, el Trail Els Tossals (que recorrerà indrets muntanyosos de l'Espunyola, al Berguedà) se celebrarà el diumenge 3 de novembre. Tindrà una distància de 14 quilòmetres i el paisatge que l'acompanyarà serà l'habitual d'alta muntanya, amb un desnivell gens menyspreable (el punt més alt on arribaran els corredors serà el Santuari dels Tossals).

Igual que en el cas de la de Castelltallat, en la Trail Els Tossals la sortida es farà a les deu del matí (en aquest cas des del Local Social de l'Espunyola), i els dorsals es començaran a repartir una hora abans.

Les inscripcions per aquesta segona incursió maqui també estan obertes i tenen un preu de 15 euros si s'adquireixen anticipadament (a través d'aquest enllaç) i de 20 si es compren el mateix dia de la prova.

La Bell Race: la cirereta del pastís

La tardor maqui culminarà, el diumenge 24 de novembre, amb la Bell Race, que tindrà dos recorreguts a escollir: un de 10 i un de 16 quilòmetres. Es tracta de la cursa més antiga de totes, que va ser la llavor que va fer néixer el campionat tal com es coneix avui en dia. La prova, segons expliquen els organitzadors, és especial perquè "en el punt més alt de tots, els corredors han de fer sonar una campana".
 
Com ja és habitual, la sortida es farà a les deu del matí des de les instal·lacions de l'hotel-restaurant Mas de la Sala, a Cabrianes (Sallent). Un cop acabada la cursa se celebrarà l'entrega dels trofeus i els premis del Campionat Maqui 2019, aquests darrers dirigits a tots aquells corredors que hagin pres part en les tres curses.
 
Les inscripcions per participar a la Bell Race ja estan obertes. Tenen un preu de 15 euros si s'adquireixen anticipadament (a través d'aquest enllaç per la de 10 quilòmetres i prement aquest altre per la de 16) i de 20 si es compren el mateix dia.
 
Pack amb les tres curses
 
Si algú ja té clar que participarà en les tres trails del Campionat Maqui, pot inscriure's a les tres alhora mitjançant un pack que l'organització ha ideat expressament. Té un preu de 45 euros i, a banda del dorsal per les curses, inclou una samarreta tècnica d'hivern, un tubular pel coll i un xec regal de 500 euros de Nissan Sanfeliu Motor per la compra d'algun dels seus vehicles. A banda, qui adquireixi aquest pack també entrarà en el sorteig d'uns basquets de trail running de la marca Innov. Els packs es poden comprar a través d'aquest enllaç.