Uns set-cents estudiants se sumen a la manifestació convocada pel SEPC de Manresa

Han sortit des de Crist Rei i després de diverses maniobres han arribat a l'Ajuntament on han llegit un manifest molt crític amb Buch per la intervenció dels Mossos de dimecres

La manifestació ha començat a Crist Rei
La manifestació ha començat a Crist Rei | Pere Fontanals
Pere Fontanals | Aina Font
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:29h
La vaga estudiantil i manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de Manresa ha mobilitzat més de cinc-cents alumnes d'instituts i universitat de la ciutat i comarques veïnes que no estan d'acord amb la sentència al procés, xifra que s'ha anat ampliant durant el recorregut fins arribar als set-cents. Amb la frase "Tombem les sentències, aturem la repressió" com a capçalera, els manifestants protagonitzen càntics, sobretot, en contra dels Mossos d'Esquadra. Alguns dels més recurrents són "No, no, Mossos no" o "Sense farlopa no sou res". 
 

Els manifestants baixant pel carrer Alfons XII Foto: Pere Fontanals


La marxa, que ha començat a les onze del matí des de Crist Rei, ha començat passant pel carrer Guimerà per, tot seguit, agafar el carrer del Born i baixar per l'Alfons XII. Després de fer una estranya volta pels carrers del Centre Històric, amb una maniobra simulant anar a l'estació de la Renfe, els estudiants han arribat, finalment, a la plaça Major, on els esperaven altres joves per fer una seguda. En arribar, l'Ajuntament ha tancat les portes de l'edifici.

A la plaça Major, els estudiants han llegit un manifest molt crític amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i amb el PDECat, a qui han responsabilitzat de l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Manresa dimecres a la nit quan van dissoldre la cassolada davant de la Guàrdia Civil.

Extracte del manifest llegit pel SEPC

La repressió de l'estat executada pels Mossos amb la cobertura i ajuda necessària dels governs espanyol i autonòmic català, amb el PDECat i el suport d'ERC; un govern on el conseller d'interior, Miquel Buch, envia Mossos a impedir i reprimir les mobilitzacions arreu del país mentre, alhora, l'anima a mobilitzar-se.

Les contradiccions són tan clares com la hipocresia dels seus representants. És per aquest motiu que assenyalem el PDECat com a perpetuador de la repressió cap a un poble mobilitzat, organitzat i decidit a perseguir els seus objectius. I assenyalem a Miquel Buch com a màxim dirigent dels Mossos, el braç executor de l'estat a Catalunya.

Tot el poble català, incloses les estudiants, hem despertat des del feixisme d'un Estat que dicta sentències polítiques des d'una suposada separació de poders. Ho veiem en les condemnes de les joves d'Altsasu o en la sentència del procés; ho veiem en els empresonaments dels membres del CDR acusats de terrorisme, i ho veiem en les presons provisionals que han patit companyes arran dels aldarulls d'aquests darrers dies.

Volem la independència; volem apoderar-nos per aconseguir el poder des de baix, perquè les dones no siguem mai més discriminades, per acabar amb el racisme, perquè vinguem d'on vinguem som totes del mateix poble que lluita contra l'opressió dels de dalt, per acabar amb la LGTBIfòbia i, així, poder-nos sentir segures en tots els espais, perquè tothom tingui dret a viure bé, amb accés a la llum, aigua i menjar, i perquè la justícia i el poder el tinguem totes i mai més ens haguem de subordinar als de dalt. Independència sí, però per canviar-ho tot. 

Els estudiants fan una seguda a la plaça Major Foto: Albert Cifuentes