La Marxa per la Llibertat aplega 15.000 persones en la seva arribada a Manresa

La Marxa per la Llibertat arribant a la plaça de Sant Domènec
La Marxa per la Llibertat arribant a la plaça de Sant Domènec | Gemma Aleman
Redacció
16 d'octubre del 2019
Actualitzat el 17 d'octubre a les 0:38h
La columna de les Marxes per la Llibertat que ha arrencat aquest dimecres a Berga ha arribat a Manresa poc després de les 7 de la tarda. Després de recórrer el centre de la capital del Bages, tot fent una aturada a la plaça de Sant Domènec, ha seguit fins al pavelló del Vell Congost, on els participants faran nit. Segons fonts municipals, unes 15.000 persones han seguit el recorregut entre participants i públic al llarg de la ciutat. Entre els diferents trams, l'organització calcula que aquest dimecres hi han participat unes 8.000 persones.

Els participants, que han sortit de Berga a les 8 del matí, han recorregut un tram de més de 50 quilòmetres per la C-16 fins a arribar a Manresa, fent parada a Navàs per dinar. Han entrat a Manresa per la Pujada Roja, on els esperaven centenars de Manresa.

La comitiva ha avançat pel Passeig de Pere III fins a la plaça de Sant Domènec, entre consignes independentistes i al ritme dels tabals. A Sant Domènec els han rebut representants de l'ANC, abans de prosseguir amb la marxa fins al Vell Congost. Malgrat els intents de l'organització d'evitar que passessin per l'entorn de la caserna de la Guàrdia Civil, on a aquella hora si feia una cassolada de protesta dels CDR, la marxa ha acabat passant per les proximitats, on hi eren desplegats la Brimo.

El recorregut ha seguit, sense incidents, fins al Vell Congost. A l'arribada, alguns com en Llorenç Pedrals, que venia des de Berga, reconeixia estar "emocionat". "Et sents satisfet perquè col·labores, a veure si podem aconseguir la llibertat del país", deia. També en Toni Elias, que ha arrencat a la capital del Berguedà –viu a Puigcerdà- agraïa l'escalf de la gent que fa "que els peus no facin tant de mal". Tots ells tenen intenció de completar els tres dies de marxa.

Un total de 160 persones fan nit al Congost. Dijous, el trajecte seguirà fins a Sant Quirze de Vallès, on es trobaran amb la columna de Vic. Divendres es completaran els cent quilòmetres de l'etapa i és previst que arribin a la capital catalana per l'avinguda Meridiana. Allà s'ajuntaran amb la resta de columnes.