VÍDEOS Després de tallar l'Eix i la C-55, els estudiants han acabat l'acció contra la sentència davant de Mossos

La manifestació, seguida per centenars d'alumnes d'instituts i universitats de la ciutat, ha provocat retencions considerables, sobretot a la C-55, on fins fa pocs minuts encara hi havia cinc quilòmetres de cua

L'acció ha acabat davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra
L'acció ha acabat davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra | Albert Cifuentes
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:39h

L'acció de rebuig massiva, per part dels estudiants de Manresa, a la sentència del procés, ha acabat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, al polígon dels Trullols. Els manifestants no han pogut plantar-se davant de les instal·lacions de la policia catalana perquè han topat amb una colla de furgons seus aparcats just davant la sortida de la rotonda que enllaça amb l'Avinguda dels Països Catalans, carrer en el qual es troba l'edifici policial. Fora dels vehicles, prop d'una vintena d'antiavalots. Els joves han estat una estona davant seu fins que han decidit desconvocar la manifestació.
 

Els estudiants, a la C-55 Foto: Albert Cifuentes


Recordem que tot plegat ha començat a les deu del matí. Davant de la UPC de la capital del Bages s'han aplegat uns dos-cents estudiants d'instituts i universitats, que han iniciat les accions de protesta amb un tall a la C-25 (l'Eix Transversal) que ha durat una hora i ha provocat retencions de més d'un quilòmetre a l'alçada de Sant Joan de Vilatorrada.
 

Els estudiants tallen la C-55 amb pneumàtics i troncs Foto: Senna Sabater


Després d'aquest primer tall, al qual s'hi han anat afegint més i més estudiants fins arribar al mig miler, els manifestants han avançat direcció Barcelona per la BV-4501, tot enllaçant amb la C-55. Quan han arribat a l'alçada dels Trullols, han dut a terme un tall -en tots dos sentits de la marxa- amb troncs i pneumàtics, que posteriorment han cremat. Això ha provocat cues de més de cinc quilòmetres. De fet, fins fa pocs minuts, el trànsit encara se'n veia ressentit. 


La mobilització ha acabat al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, sense violència. L'únic incident que s'ha registrat en les més de quatre hores que ha durat l'acció ha tingut lloc a la C-55, quan una conductora afectada pel tall ha decidit posar en marxa el seu cotxe amb gent al davant