VÍDEO Els Mossos usen antiavalots per «retenir» sis menors que tornaven a casa després de manifestar-se

Han tallat el carrer de l'Apotecari amb les furgonetes i una vintena d'agents han identificat dos dels joves activistes

VÍDEO Els agents d'ARRO dels Mossos retenint la canalla contra una paret durant l'actuació
VÍDEO Els agents d'ARRO dels Mossos retenint la canalla contra una paret durant l'actuació | Cedida
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:44h

Sis nois i noies de 16 i 17 anys que tornaven cap a casa després de participar en les mobilitzacions estudiantils d'aquest dimarts al matí s'han endut un bon ensurt quan mentre tornaven cap a casa pel carrer Apotecari (entre l'antic hotel Pere III i la Joviat), dues furgonetes dels ARRO -antiavalots- dels Mossos d'Esquadra els han barrat el pas i una vintena d'agents els han empès cap a la paret.

Els joves havien participat al llarg del matí en les mobilitzacions que els estudiants de Manresa havien portat a terme primer a la plaça Bages, a les universitats i posteriorment tallant la C-25 i caminant fins a la Guàrdia Civil, on els Mossos els havien tallat el pas.

Després de comprovar que no podien acostar-se a la comandància, els manifestants s'han disgregat i aquest grup s'ha dirigit pel Pont Nou fins al Congost i posteriorment resseguint la via de tren fins a l'altura del Pont de Sant Francesc, que han creuat fins que al carrer de l'Apotecari han viscut aquesta desproporcionada actuació policial.

Tota l'actuació ha servit per identificar dos dels menors i posteriorment deixar-los anar després d'un bon ensurt. Segons els Mossos la identificació s'ha realitzat "perquè havien accedit a les vies del tren".