La UBIC considera la sentència una «revenja» i dona llibertat als associats a sumar-se a la vaga

Els comerciants de Manresa demanen "contenció" als manifestants i "proporcionalitat" als cossos policials

La presidenta de la UBIC, Tània Infante, en una imatge d'arxiu
La presidenta de la UBIC, Tània Infante, en una imatge d'arxiu | AFT
Redacció
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:26h
La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Manresa ha emès una nota en que titlla la sentència del Tribunal Suprem als líders polítics i socials de Catalunya de "revenja" per "l'acte de sobirania" que va suposar el referèndum de l'1 d'octubre un "clar atac a la llibertat que tenim tots els ciutadans a l'hora de proposar, per via pacífica i representats pels nostres càrrecs electes, un canvi de la nostra realitat legal i política". La UBIC valora que el poble català "té prou personalitat cultural i política, a més de legitimitat històrica, per poder-se pronunciar lliurement".
 
Així mateix, davant les mobilitzacions arran de la sentència, la UBIC demana "contenció als manifestants per tal de no afectar la convivència ciutadana i els béns públics i privats", però també exigeixen als cossos policials contenció als manifestants per tal de no afectar la convivència ciutadana i els béns públics i privats, a més de garantir la seguretat de tots aquells que el dia 18 vulguin treballar".

De cara a la jornada de vaga convocada per al proper divendres la UBIC dona, com sempre, "plena llibertat als nostres associats per seguir-la, o no, en funció dels seus interessos o ideologia". La UBIC, com a entitat, considera que es tracta "d'un dret legítim que cada empresa o treballador ha de decidir si considera convenient afegir-s'hi o bé treballar".