Restablerta la circulació a la C-25: els estudiants arriben a la comandància de la Guàrdia Civil

L'acció de protesta contra la sentència impulsada per alumnes dels instituts i universitats de Manresa ha començat a primera hora del matí amb un tall a la rotonda de la plaça Bages

Els estudiants han topat amb un cordó dels Mossos abans d'arribar a la comandància de la Guàrdia Civil
Els estudiants han topat amb un cordó dels Mossos abans d'arribar a la comandància de la Guàrdia Civil | Luka Sabater
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:46h

Els més de dos-cents estudiants que durant aquest matí i migdia han protagonitzat accions de rebuig a la sentència del procés han acabat la mobilització davant la comandància de la Guàrdia Civil. Això vol dir, doncs, que el tall que havien dut a terme a l'Eix Transversal (a l'alçada dels quilòmetres 131 i 132) ja torna a estar obert al trànsit. 


Els manifestants han arribat fins la seu de la Guàrdia Civil per la rotonda del Petrocat, passant per la C-37z i enllaçant amb la carretera Cardona. A pocs metres de situar-se davant de la comandància policial, s'han trobat amb un cordó dels Mossos d'Esquadra que els ha barrat al pas, al costat del Pont Nou que va cap al Congost. No hi ha hagut incidents ni violència durant l'acció.


Un matí mogut

Tot plegat ha començat, de manera espontània, per part d'un grup d'alumnes de batxillerat del Peguera, amb un tall a tots els accessos de la rotonda de la plaça Bages. Un parell d'hores més tard, els estudiants han decidit engrandir la mobilització anant a tallar l'Eix. És per això que, abans de fer-ho, han entrat dins la UPC, la FUB i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) per captar més adeptes. 

Un cop a la C-25, han aconseguit aturar la circulació en ambdós sentits de la marxa, un fet que ha provocat més d'un quilòmetre de retencions. L'acció, que ha comptat amb la vigilància d'agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, ha transcorregut sense cap incident.