Estudiants de Manresa aconsegueixen tallar l'Eix, que ja registra cues de més d'un quilòmetre

Centenars d'alumnes d'instituts i universitats de Manresa s'han mobilitzat des de primera hora del matí contra la sentència del procés

Els estudiants durant el tall a la C-25, l'Eix
Els estudiants durant el tall a la C-25, l'Eix | Luka Sabater
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:34h
Centenars d'estudiants dels instituts i universitats de Manresa han tallat l'Eix, aquest migdia de dimarts, 15 d'octubre, per mostrar el seu rebuig a la sentència del procés. L'acció ha començat, de manera espontània per part d'un grup d'alumnes de batxillerat del Peguera, amb un tall a tots els accessos de la rotonda de la plaça Bages. Un parell d'hores més tard, els estudiants han decidit engrandir la mobilització anant a tallar l'Eix. És per això que, abans de fer-ho, han entrat dins la UPC, la FUB i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) per captar més adeptes. I ho han aconseguit. 


En aquests moments els joves es troben a la C-25, entre els quilòmetres 131 i 132, prop de la sortida de Sant Joan de Vilatorrada. Han tallat el trànsit en els dos sentits de la marxa, un fet que ja es tradueix en cues de més d'un quilòmetre. De fet, molts dels conductors afectats per l'acció han sortit dels vehicles a l'espera que es restableixi la circulació. Segons ha pogut saber aquest diari, agents policials han comunicat als manifestants que s'havia avisat la Brimo (l'Àrea de Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra) per desallotjar la zona.

*Més informació d'aquí un moment.


El tall a l'Eix ja provoca més d'un quilòmetre de cua Foto: Luka Sabater