Uns 250 estudiants tallen la rotonda de la plaça Bages per seguir la lluita contra la sentència

L'acció, que l'han impulsat de manera espontània uns quants alumnes del Peguera, pretén culminar amb talls a l'Eix

Uns quants estudiants durant el tall a la rotonda de la plaça Bages de Manresa
Uns quants estudiants durant el tall a la rotonda de la plaça Bages de Manresa | AFT
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:19h
Nova acció estudiantil a Manresa contra la sentència del procés. Aquest cop, a la rotonda de la plaça Bages, on uns dos-cents cinquanta alumnes dels diversos instituts i universitats de la ciutat han protagonitzat una seguda pacífica que s'ha traduït en talls a tots els accessos a la rotonda en qüestió, situada entre el carrer Barcelona i les Bases de Manresa.

La mobilització ha estat impulsada per un grup d'alumnes de batxillerat de l'institut Lluís de Peguera, que a dos quarts de nou del matí ja s'han dirigit cap a la plaça. De seguida han fet córrer la veu per les xarxes socials i pel canal de Telegram Campus Manresa x Rep amb la voluntat de captar més adeptes. Dues hores més tard, ja eren centenars.


L'objectiu dels estudiants, segons explica un dels impulsors de l'acció, Luka Sabaté, és anar a tallar l'Eix: "si ho volem fer hem de ser molts més, i és per això que ara començarem una marxa per la FUB, el Lacetània i la UPC per recollir més gent", explica. Ara mateix, doncs, els joves estan duent a terme una marxa pels diversos centres per acabar culminant amb el tall a la carretera.